Николић: Да будемо "напаљенији" од Звезде

Тренер кошаркаша Партизана Мирослав Николић изјавио је у мотивацији лежи кључ победе у "вечитом дербију" против Црвене звезде у 7. колу АБА лиге. Меч је на програму у понедељак од 21.00 час.

"Немамо искуства, али моји играчи морају да се "напале", стисну зубе и покажу већу борбеност него Звездини", поручио је тренер црно-белих на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Шеф струке Партизана истакао је да због повреда ни сам не зна са којим ће се тимом супротставити Црвеној звезди.

"Доста играча није тренирало. Неки играчи, упркос здравственим проблемима, морају да се стисну. Имали смо доста повреда, а онда и несрећни пораз у Лиможу. Морамо да одиграмо стабилније у одбрани. Доћи ће резултат уколико га заслужимо. Звезда је направила добар тим, на свакој позицији има по два играча. Они и Будућност претендују за прво место у АБА лиги", изјавио је Николић.

Истакао је да је дуел са Црвеном звездом подједнако важан као и меч са Локомотивом из Кубања, против које играју два дана касније.

Причама на тему евентуалног доласка Радета Загорца, није желео да придаје велики значај.

"Још нема ништа од доласка Радета Загорца. Треба се фокусирати на дерби", закључио је Николић.

Капитен Партизана Новица Величковић нагласио је да дерби може бити велики терет за млађе играче.

"Велика је наука скинути терет са младих играча. Сигурно да ствара притисак, али дерби је нешто што две-три земље имају у Европи. Треба да уживају и пруже максимум. Свесни су у каквом су клубу. Најгоре је набацити притисак на младе играче", истакао је Величковић.

Величковић је имао различито мишљење о предстојећим утакмицама против Звезде и Локомотиве.

"Пре бих изабрао победу против Звезде", није имао дилему искусни крилни кошаркаш.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде у 7. колу АБА лиге игра се у понедељак од 21 сат у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво