Алимпијевић: Атмосфера лоше утицала на екипу

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић истакао је да је атмосфера која је до сада носила играче, лоше утицала на екипу. Поред тога изостанак Антића је био, испоставило се, ненадокнадив. Tринкијери: Имали смо среће што Антић није играо

Тренер Црвене звезде је истакао да је Звезда лоше ушла у меч. За првих 10 минута примљена су 30 поена, што је коштало пораза. Црвено-бели су покушали да се врате, али нису успели да стигну до преокрета.

"Тешко је играти снажну одбрану кад већ после два минута уђеш у бонус. Ушли смо у утакмицу доста деконцентрисано и морам да признам да је на то утицала и атмосфера на нас, у смислу да су играчи свакако навикли на ватренију атмосферу, нарочито кад се игра у Арени. Некако имам утисак да се створила и нека атмосфера ван терена да је ово лакша утакмица за нас и одједном смо ми после четири кола постали фаворити против евролигашких екипа. Стварно ме мислим тако и причали смо о томе и пре утакмице и на полувремену", рекао је Алимпијевић.

Црвено-бели нису могли да рачунају на повређеног Перу Антића.

"Покушали смо што је боље могуће у овом саставу, а није фалио само Пера, већ је и Тејлор пристао да игра иако се и код њега видео тај умор, пре свега у протоку лопте. Он је практично без тренинга пристао да игра утакмицу", додао је тренер црвено-белих.

Алимпијевић је потом кратко подвукао црту...

"Узимајући све то у обзир, као и оно што сам рекао на почетку - да је тешко да одиграте агресивну одбрану 'један на један' кад уђете у бонус за два-три минута... Прва јако лоша четвртина и то је то", закључио је Алимпијевић.

 Tринкијери: Имали смо среће што Антић није играо

"Веома тешка утакмица. Никада није лако доћи у Београд и играти своју игру. Рекао сам играчима пре 10 дана да морају да се муче, да се боре за сваку лопту... Они су то разумели и одиграли онако како сам желео", рекао је Тринкијери после утакмице у Београдској арени.

"Звезда је пришла у трећој четвртини, као и пред крај, али смо успели да их зауставимо. Ниједна екипа није спремна у овом тренутку да игра на нивоу на ком може, видите да има много осцилација", рекао је он.

За Звезду на овој утакмици нису наступали Стефан Лазаревић, Марко Кешељ и Перо Антић, а Тринкијери је управо то истакао.

"Звезда и ми смо у истом моменту. Имали смо много среће што Антић није играо, јер је он искусан играч који зна како да се постави у блоку и још много тога. Искористили смо ту предност", рекао је тренер немачког тима.

Упитан да ли га његова екипа ове сезоне подсећа на Звезду из претходних, Тринкијери је рекао "Звезда је Звезда. Ми смо Бамберг".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво