Лимож нанео трећи европски пораз Партизану

Кошаркаши Партизана доживели су трећи пораз у Еврокупу ове сезоне, пошто су у Француској поражени од екипе Лиможа резултатом 92:83, у мечу четвртог кола групе Ц. Црно-бели су били конкурентни у већем делу меча, али их је пад у последњој деоници коштао пораза.

Иако ослабљен на овом мечу (Величковић и Самјуелс нису били у саставу), Партизан је био и више него равноправан ривал Лиможу, који је истина готово свих четрдесет минута био у предности.

Црно-бели су претли константно, држали заостатак у распону углавном од два то седам поена, а у једном тренутку чак успели да поведу (63:61).

Међутим, тада домаћи тим узвраћа мини-серијом од 8:0, враћа предност на своју страну, увећава је и чува до последњег тренутка меча за коначних 92:83.

Домаћи тим предводили су Аксел Бутел са 21 поеном и Мам Жаите са 18, уз седам скокова.

На другој страни, у редовима екипе Мирослава Николића истакли су се Патрик Милер са 17, те Гос и Маринковић са по 14 убачених поена.

У наредном колу, Партизан, који сада има скор 1-3 у Београду дочекује Локомотиву Кубан из Краснодара.

Ток меча: 

22.15 - Крај меча, Лимож је победио Партизан са 92:83.

22.10 - Два минута до краја сусрета у Француској, Партизан самњује предност ривала на једноцифрену бројку - 90:81.

21.59 - На пет минута до краја Лимож долази на вечерас највећих "плус 14" - 86:72! У налету су момци у жутим дресовима, док српски представник делује мало изгубљено у овим моментима. 

21.50 - Успели су црно-бели да дођу до предности коју јуре цео меч (слободна бацања погодио је Чакаревић за 63:61), али је домаћин експресно и силовито одговрио, и на крају треће четвртине има три поена вишка - 71:68

21.38 - Ситуација после пет минута игре у наставку је врло слична првом полувремену - Лимож води али Партизан је "у игри" и на минусу од два до седам поена. 

21.29 - Настављен је меч... 

21.13 - Крај првог полувремена, 47:41 за Лимож. Иако су у самом финишу дошли у резултатски егал (39:39/41:41) црно-бели су падом концентрације дозволиле шест лаких поена Французима, који су ипак са предношћу отишли на одмор. Жаите је убацио 12 поена, Бутел 10, док су код Партизана са по осам кошева нејефикаснији Американци Гос и Милер. 

21.00 - Поново Партизан прилази, али поново Лимож одбија налет тима из Београда, који је преко Гавриловића имао и шут за вођство. 35:28 на четири минута до краја другог периода... 

20.47 - После првих десет минута, Лимож има четири поена вишка - 22:18. Иако су имали и већи заостатак, играчи у црно-белом су успели да побољшају одбрану у финишу и мало смање предност ривала. 

20.36 - После пет минута игре домаћин је у предности од 16:8. Хаурад је убацио већ две тројке за Лимож. Мини серију од 7:0 Мирослав Николић прекида тајм-аутом.

20.30 - Почео је меч. Петорка Партизана: Гос, Аранитовић, Маринковић, Пецарски и Шалић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво