Алимпијевић: Химки је озбиљна екипа

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио је да се гостовањем Химкију у Евролиги наставља жесток ритам утакмица и да ће његов тим учинити све што може како би се показао у правом светлу.

Кошаркаши Црвене звезде преко Загреба, где су јуче поражени од Цедевите у АБА лиги, лете за Москву на судар са Химкијем.

"Играмо против изванредног састава, Химки је својим потезима током прелазног рока показао да не жели и неће бити тек учесник Евролиге. Са ростером који предводи Алексеј Швед имају озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, један од најбољих плејмејкера у Европи и игра у оба правца подједнако добро, Чарлс Џенкинс који је толико пута показао квалитет, али и особину коју немају многи странци да је спреман да се подреди тиму у потпуности", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

"Црвено-бели" ће са истим саставом као у Загребу бити и у Русији, што значи да ће Дејан Давидовац поново бити уместо Марка Кешеља.

"Путујемо у Москву након лоше утакмице у Загребу, немамо превише простора за припрему, један тренинг, али већ смо најављивали да нас очекује јак ритам током ових шест дана. Идемо у истом саставу као и за утакмицу у Загребу, нема Дангубића, сви остали су спремни".

Капитен Бранко Лазић очекује тежак меч у Подмосковљу, посебно што нема времена за припрему и одмор.

"Да се не понављамо превише, знали смо да нас очекује овакав ритам. Химки је искусна екипа, са великим квалитетом који јој омогућава да направи нешто значајније у Евролиги. Ту су Марковић, мој некадашњи саиграч Џенкинс, доста изузетно квалитетних странаца и наравно Швед, као лидер екипе. Атлетски изузетан тим, али идемо да одиграмо добру утакмицу, јер сваки меч у оваквом такмичењу много значи за наш тим", наводи Лазић.

Утакмица трећег кола Евролиге између Химкија и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати у "Митишчи арени" у Подмосковљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво