Звезда поражена у Загребу

Кошаркаши Цедевите савладали су Црвену звезду у Загребу, резултатом 79:74 (18:19, 21:20, 22:24, 13:16) у утакмици петог кола Јадранске лиге.

Најефикаснији у београдском тиму био је Тејлор Рочести са 18 поена, уз четири асистенције, а Милко Бјелица постигао је 12 поена. Перо Антић постигао је 11 поена и имао је шест скокова, а 11 поена и шест асистенција додао је Џејмс Фелдин.

Цедевиту је предводио Џанан Муса са 17 поена, Кевин Марфи постигао је 14 поена, а добру партију приказао је и Крис Џонсон са 13 поена и девет скокова. Андрија Стипановић у победи је учествовао са десет поена и шест скокова.

Звезда је на почетку водила, затим је Цедевита преузела вођство све до пред крај полувремена, које је завршено нерешено 39:39. Екипе су се током целог другог полувремена смењивале у вођству, али ниједна није успевала да се значајније "одлепи", па је меч ушао у неизвесну завршницу.

У самој завршници играч Звезде Тејлор Рочести био је прецизан са линије за слободна бацања, а на другој страни то су били Андрија Стипановић, односно Деметрис Николс за вођство Цедевите од 75:72, 30 секунди пре краја.

После тога Рочести је промашио шут, а на линију пенала поново је стао Стипановић, који је оба пута био прецизан за 77:72. Џејмс Фелдин је затим постигао "двојку" и смањио заостатак на три поена, али је Деметрис Николс после тога погодио оба слободна бацања и потврдио победу Цедевите.

Звезда је пала са првог на друго место на табели и има три победе и два пораза, колико имају Партизан и Цедевита. Прва је Будућност скором од четири победе и једним поразом.

У наредном, шестом колу, Звезда ће у понедељак 30. октобра у Београду играти против екипе МЗТ Скопље, а Цедевита ће два дана раније у Сремској Митровици играти против Мега Бемакса.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво