Алимпијевић: Новац није пресудан у "Пиониру", Алонсо: Грешили смо

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да је његова екипа остварила велику победу против Барселоне, али да ће она имати тежину ако екипа победи Цедевиту у Загребу у АБА лиги. Тренер Барселоне рекао је да су његови изабраници подлегли притиску и правили грешке.

Кошаркаши Звезде победили су у Београду Барселону са 90:82, у другом колу Евролиге. 

"Велика и важна победа за нас, посебно јер је дошла после два пораза на једну лопту у претходне две утакмице. Победа је важна због самопоуздања, али сада морамо да се окренемо АБА лиги, то нам је приоритет. Одиграли смо одлично прво полувреме, заградјивали кош, били концентрисани на њихове шутеве, имали смо више скокова, а то је за нас велика ствар у овом тренутку", рекао је Алимпијевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Алимпијевић је навео да је најважније да је екипа после тесних пораза у претходна два меча остала стабилна.

"Играчи су показали врхунску реакцију на првом следећем тренингу, а то поштујем код екипе, што добро реагују на критику. Сваки играч се подредјује тиму, почевши од најстаријих до најмладјих. Важно је што младји показују озбиљну реакцију и у овој утакмицу праве добру улогу у којој одмарају искусније играче, који у правим и одлучујућим моментима имају потребну свежину. Изостанак Немање Дангубића се надокнадио добром енергијом. Ово је велика тимска победа. Победа тима који је сазрео у року од пар дана. Има места за напредовање, али овакве утакмице нас чине бољим", рекао је он.

Алимпијевић је рекао да је екипа опет показала да не паничи и да у одсудним тренуцима игра паметно.

Тренер Звезде рекао је да је било много важних тренутака током утакмице, медју којима 37 скокова његове екипе, али и седам "тројки" Барселоне из 36 одсто шута.

Алимпијевић је рекао да је вечерашња победа доказ да се добро радило на припремама, на почетку АБА лиге и током Евролиге.

Он је навео да су критике упућене његовој екипи постале "доминантне на сваком кораку", али да је то мотивисало екипу. Додао је да није у Звезди да би се некоме допао, да не бежи од одговорности и да анализира себе када анализира играче.

"После та два пораза суочили смо се са не знам каквим стварима. Схватам људе који пореде Звезду, али четворогодишњи циклус и последњу годину тог циклуса у којој је Звезда достигла врхунац и прва година овог новог циклуса, бесмислено је поредити. Ова победа ће значити више ако будемо направили потврду у Загребу. Морамо да добијемо Цедевиту и да кажемо да смо прави и онда ова победа има тежину", навео је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи