Читај ми!

Алимпијевић: Очекујем реакцију, Барселона кандидат за трофеј

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио да у мечу против Барселоне у Евролиги, првом ове сезоне на домаћем терену у елитном такмичењу, очекује реакцију екипе након пораза против Жалгириса и Будућности "на једну лопту". Утакмица 2. кола Евролиге између Црвене звезде и Барселоне игра се у петак од 19 сати у распродатој дворани "Александар Николић".

"Барселона је екипа која има један од четири најреспектабилнија "ростера" у Евролиги. Показују шампионске амбиције, у овом тренутку су најуигранији, у најбољој форми, имају четири победе у првенству, плус тријумф против Панатинаикоса 27 разлике. Сама чиненица да су Наваро и Томић 11. и 12. играч најбоље говори", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије.

Са друге стране, како је навео, од своје екипе очекује реакцију после после пораза, а веома важан фактор биће и навијачи који могу да помогну да се извуче и више од максимума.

"Играћемо без Дангубића, ово је шеста утакмица у којој нисмо комплетни. Његов изостанак и ту енергију мораћемо да надокнадимо. Очекујем већу одговорност од екипе, нарочито у игри "један на један" и шуту за три поена. Наравно, одбрана је на првом месту јер они сваком могу да дају између 80 и 90 поена".

Млади стручњак истакао је да је екипи последњих дана без разлога наметнут притисак и непотребан терет поређења са прошлогодишњом екипом.

"Свакако, приоритет је АБА лига, а мање времена имамо за припрему. После Барселоне имаћемо практично један тренинг пред Цедевиту. Али, нема кукања, такав је распоред", поручио је Алимпијевић.

Утакмица 2. кола Евролиге између Црвене звезде и Барселоне игра се сутра од 19 сати у распродатој дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво