Нови пораз Партизана у Еврокупу

Партизан – Лијетувос Ритас 80:91. После пораза од Албе у Берлину, Партизан није успео да се искупи пред својим навијачима. Црно-бели поражени су у Београду од Лијетувос Ритаса у мечу другог кола Групе Ц Еврокупа. Партизан ће у наредном колу 24. октобра гостовати Билбау.

Партизан је одлично почео утакмицу и поенима Гавриловића, Маринковића и Шалића повео са 8:0. Ту серију црно-белих прекинуо је Картер, који је био и најазаслужнији што је Ритас до краја прве деонице пришао на само два поена заостатка (17:15).

Литванска екипа је се два брзе тројке Гиједраитиса на почетку друге четвртине повела са 19:23. Ритас је предност од четири поена имао још једном (24:28), али је Партизан серијом 8:0 преокренуо резултат - 32:28. Ритас је узвратио истом мером, па је предвођен Гиедраитисом направио серију 9:0, коју је прекинуо Пецарски тројком.

Изабраници Мирослава Николића су на велики одмор, након поена Вилијамс-Госа и Милера у самом финишу друге четвртине, отишли са четири поена предности.

Црно-бели су током целе треће деонице били у вођству, које је у два наврата износило шест поена, али никако нису успевали да се одлепе и преломе меч, односно Ритас је погађао тројке када му је било најпотребније.

Управо је са две погођене Ритас и стигао до изједначења 19 секунди пре краја друге четвртине (60:60).

У последњу четвртину се ушло се са два поена предности за Партизан, али је литванска екипа са седам везаних поена преокренула резултат и повела. Кошаркаши Партизана су у неколико ситуација промашили зицере, били су мало и деконцентрисани, али су захваљујући Милеру и даље били у игри.

Минут и по пре краја меча Ритас је после поена Берона и Маврокефалидиса стигао на највећих плус десет - 74:84. Меч је тада практично и решен, пошто црно-бели нису имали снаге за преокрет.

Партизан је предводио Патрик Милер са 24 поена, док је Најџел Вилијамс-Гос додао 11, уз шест асистенција. У екипи Лијетувос ритасаистакли су се Лукас Маврокефалидис и Рокас Гиедратис са по 26 поена, док је Џими Барон додао 11. 

Утакмица у дворани "Александар Николић" одиграна је пред око 5.000 гледалаца.

Партизан ће у наредном колу 24. октобра гостовати Билбау, док ће Лијетувос ритас, који је остварио прву победу, дочекати Локомотиву Кубањ.

Ток меча: 

21.45 - Крај меча, победа Лијетувос Ритаса над Партизаном 91:80.  Црно-беле у последњој деоници стао шут. док су се гости разиграли и почели да тројкама повећавају предност коју Партизан до краја меча никако није могао да стигне. Јунаци победе гостију били су Гиедттис са 28 и Маврокефалидис са два поена мање. Код Партизанана Патрик Милер постигао је 24 поена. 

21.20 - Завршена је и трећа четвртина после које Партизан води 62:60. "Рововска борба" и у трећој деоници, гости тројкама успевају да држе прикључак са Партизаном који игра сјајно у нападу.  

21.01 - Настављен меч у дворани "Александар Николић" ...

20.46 - Полувреме на мечу, Партизан води против Лијетувоса 43:39. Црно-бели су сјајном серијом у финушу деонице стигли до предности и вођства на полувремену. Партизан предводе Маринковић и са 8 и Гавроловић са 7 поена. Код гостију најефикаснији је Геитратис Роксас са 20 поена.

20.23 - Завршена је прва деоница после које које Партизан има предност - 17:15. За разлику од меча у Немачкој црно-бели су одлично почели четвртину, у уводним минутима имали су вођство од 8:0. Страхиња Гавриловић преднводи Партизан са 7, Вања Маринковић је постигао 4 поена.

20.02 - Почео меч између Партизана и Лијетувос Ритаса. Стартна петорка за црно-белие Вилијамс-Гос, Маринковић, Гавриловић, Андрић и Шалић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи