Хјустон покварио шампиону славље, Кливленд "преживео" Бостон

На отварању нове сезоне НБА лиге екипа Кливленд кавалирса победила је као домаћин Бостон селтиске са 102:99, док је Хјустон као гост био бољи од Голден стејта са 122:121. Ноћ је ипак обележила тешка повреда Гордона Хејворда, играча Бостона који је поломио зглоб леве ноге.

Хјустон је славио минималном предношћу у мечу са великим бројем поена.

Најефикаснији у редовима Ракета био је Џејмс Харден са 27 поена и десет асистенција, пратио га је Гордон са 24, док је Такер додао 20 поена. 

У редовима Голден Стејта најефикаснији био је Ник Јанг са 23 постигнута поена, Кари је имао 22, Дурент 20, а Томпсон 16 поена. 

Вориорси су константно били у предности и били бољи тим након три четвртине, али је Хјустон показао невероватан карактер. 

Рокетски се нису предавали и у последњој деоници истопили предност Ратника, да би потом повели.

Голден стејт је у два наврата имао шут за победу, први пут је промашио Кари, а након офанзивног скока Ливингстона, Дурент је погодио, али са закашњењем јер је време већ било истекло.

Хјустон је тако покварио прославу доделе прстена актуелном шампиону Голден Стејту, који у наредном колу игра против Пеликанса, док Хјустон игра против Сакрамента.  

Меч Кливленда и Бостона пао је у сенку страшне повреде крила гостију Гордона Хејворда.

Хејдворд је потпуно искренуо зглоб након лоб паса који му је упућен у шестом минуту меча.

Иако се још увек не зна колико ће Хејворд одсуствовати са терена, према реакцијама играча, стручног штаба и навијача то би могло бити до краја сезоне.  

Победу актуелном шампиону источне конференције донео је Леброн Џејмс са 29 поена, 16 ухваћених лопти и девет асистенција. Лав је имао 15 поена и 11 ухваћених лопти, Роуз је додао 14, а Краудер 11 поена. 

У редовима Бостона, најефикаснији био је Џејлен Браун са 25 постигнутих поена, Ирвинг је у дебију за Келте постигао 22. Тејтум је имао 14, а 12 поена је додао Смарт. 

Након Хејвардове повреде, до краја првог полувремена Кливленд је искористио емотивну блокаду Бостона и повео са чак 18 поена. 

Ипак, мотивациони говор тренера Стивенса на полувремену потпуно је тргао његове изабранике који су оживели у другом полувремену, успели потпуно да надокнаде дефицит и у неколико наврата поведу. 

Био је Бостон на прагу победе, када су на мање од два минута до краја меча имали четири поена предности, али је Леброн Џејмс покренуо серију Кавса од 7:0. 

Бивши играч Кливленда, а сада највећа звезда Бостона, Кајри Ирвинг имао је шансу да тројком избори продужетак, али није погодио. 

Наредни меч Бостон игра у четвртак против Милвокија, а само два дана касније ће и Кливленд одмерити снаге са истом екипом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво