Мијаиловић и званично кандидат за председника КК Партизан

Чачански бизнисмен Остоја Мијаиловић званично је од данас кандидат и главни фаворит да преузме место председника кошаркашког клуба Партизан на Скупштини клуба која је заказана за петак.

Мијаиловић је на данашњој седници Скупштине КК Партизан тражио са се измени Статут како би саставио нови Управни одбор, откривши да је добио једногласну подршку, али да ће бити изабран тек када се усвоји његов захтев у петак на наредној Скупштини.

"Желим да као председник имам власт у рукама, али нисам човек који прихвата сваку понуду на старту. Иако сам играо фудбал, а не кошарку, знам обавезе које ме чекају. Људи у клубу желе мој долазак", рекао је Мијаиловић на конференцији за медије у београдском хотелу Радисон Блу.

Мијаиловић, бивши члан УО у ФК Партизан, свестан је да су пред њим велике обавезе.

"Нисам Партизан, нисам ни цео Управни одбор, нити машиновођа, већ сам део тима. Потребан је нов систем, морамо да се договоримо, мислим да је остала само формалност. Сви знамо да се не живи од историје, већ да се она памти, али да мора да се гледа напред".

Додао је и да морају да се исплате заостале зараде играчима и стручном штабу.

"Не можемо више да трошимо него што зарађујемо. Биће новца у будућности ако правилно будемо радили. Новац треба да дође и буде производ рада и организације. Ако будемо радили као остали клубови у Србији онда га неће бити. Партизан се налази на ивици пропасти", казао је Мијаиловић.

Он је казао да не долази у Партизан да стекне имовинску користи јер је зарадио доста преко својих фирми, али и открио да че нови УО чинити спортисти и део историје Партизана, као и људи из јавног живота.

Он не сматра да је проблем за његов избор то што је актуелни посланик у Скупштини Србије.

"Ниједан закон не дефинише да ли неко може да буде у клубу и парламенту, имамо људе који су председници клубова, Савеза... Ово није хир, имам подршку партизановаца", закључио је Мијаиловић.

Из Партизана су најавили да ће открити тачан дуг клуба после ревизије.

Конференцији за медије присуствовали су и потпредседник Милан Искрин, тренер Мирослав Николић и капитен Новица Величковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво