Почиње НБА шоу, "на западу ништа ново" или време за промене

У ноћи уторка на среду у два сата након поноћи почиње нова сезона НБА лиге. Можда већ у првим мечевима Кливленд – Бостон и Голден Стејт – Хјустон добијемо одговор на два главна питања - Да ли је неко спреман да "Краља" скине са трона истока и може ли ко да се супротстави шампионима.

Да ли ће љубитељи НБА лиге гледати четврту епизоду епског окршаја Ратника из Калифорније и Коњаника из Охаја и да ли је то добро или лоше за најјачу кошаркашку лигу на свету - главна је помисао пред почетак нове сезоне.

Једно је сигурно, оба тима су главни конкуренти за титулу и оба тима су се знатно појачала пред борбу за исти циљ.

Вориорси су пре свега успели да у својим редовима задрже Кевина Дурента, МВП-а прошлогодишњег финала, Андреа Игодаулу, МВП-а Финала 2015. сезоне, Шона Ливингстона, једног од најбољих плејмејкера са клупе лиге и Џавела Мекгија, контроверзног, али веома ефикасног центра.

Уз све то, шампионе су појачали врсни шутери попут Ника Јанга и Омрија Каспија, као и руки Џордан Бел, који је првобитно био избор Чикага, али је продат Голден Стејту.

Са друге стране, поново је било бурно у Охају. Кливленд је напустио Кајри Ирвинг, неко ко је требало да ову франшизу води у годинама после Леброна.

Ипак, Кливленд га није пустио да оде за џабе, па је пут Кливленда отишло три играча Бостона, Ајзеа Томас, Џеј Краудер и Анте Жижић. Уз њих, Кливленд ће покушати да "оживи" Дерика Роуза, Двејна Вејда и Џефа Грина и уз дефинитивно најбољег играча данашњице - Леброна Џејмса, покушати да пре свега остану неприкосновени на Истоку, а потом четврти пут у коштац уђу са невероватним Голден Стејтом.

Управо толико јак и убедљив Голден Стејт узроковао је не само бољи састав Кливленда, већ и остатка лиге.

Готово сви тимови, а поготово они на западној конференцији чинили су све што је у њиховој моћи да саставе најкомпетентнији тим који би се супродставио и са трона склонио "ратнике".

Вориорси ће на западу имати прегршт изазова, од чега највећи у виду Оклахоме, која је Вестбруку довела Џорџа и Ентонија, као и Хјустона који је у своје редове довео једног од најбољих "правих" плејмејкера лиге Пола. 

Безопасни и нечујни неће бити ни Минесота тимбервулвси, који су на младо језгро Вигинс-Таунс, довели поуздане играче и звучна имена попут Батлера, Тига, Крофорда и Гибсона. 

У конкуренцији се налазе и увек подцењени Сан Антонио, док планове великанима потпуно из сенке желе да покваре Денвер, Клиперси и Портланд.

Што се источне конференције тиче, апсолутни фаворит је наравно Кливленд предвођен Џејмсом који седам година узастопно стиже до финала, али ће ту традицију покушати да му прекине доскорашњи саиграч и најбољи пријатељ Кајри Ирвинг. 

Ирвинг је презадовољан средином каква је Бостон, а партнери у кварењу планова биће му Хејворд који је дошао из Јуте, Морис из Детроита, Хорфорд, као и младе наде Тејтум, Браун и Смарт.

Свој пут ка врху по многима слабије конференције тражи и дуо из Вашингтона Вол-Бил, Милвоки предвођен "људским Алфабетом" Адентокумпом, Торонто са Дерозаном, Лауријем и Ибаком, али и можда будући доминатан тим лиге Филаделфија предвођена Ембидом, Симонсом, Фулцом, Шарићем и Редиком.  

Иако је доста нагађања, претпоставки и непознаница, оно што је свакако сигурно јесте да забаве и уживања у новој НБА сезони неће изостати, већ напротив, да би ово могла бити једна од најзанимљивијих у протеклих десет година. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара