Човић: Имамо зацртане циљеве, мислим да ћемо их остварити

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да су кључни циљеви за ову сезону познати, освајање титуле у Јадранској лиги, првенству Србије и Купу Радивоја Кораћа, и да мисли да ће их тај кошаркашки клуб остварити.

"Какав ћемо пресек имати на крају сезоне, то ћемо видети. Кључни циљеви се знају и мислим да ћемо их остварити. Заборавили смо одакле смо кренули 2011. године. Морамо да будемо на земљи, да не пловимо у некаквим облацима", рекао је Човић новинарима у Београду.

Звезда ће покушати да освоји Јадранску лигу, као и српско првенство и Куп Радивоја Кораћа, док ће Евролигу играти без оптерећења.

Човић је конкуренте у Јадранској лиги, чији ће победник наредне сезоне играти Евролигу, назвао "интересантним".

"Они су сваке године јаки, а ове морам да пазим јер председавам. Сви се сваке године пале на Црвену звезду и мене то радује јер имамо црвену боју на дресу. Колико се они пале, толико ми радимо као ватрогасци", рекао је Човић.

Први човек црвено-белих је оценио да су клубови регионалног такмичења "доста добри" и "уједначени".

"Биће искушења. Очекујемо да Јадранска лига у погледу регуларности има виши ниво него прошле године", навео је он.

Поновио је да се Звезда неће оптерећивати у Евролиги.

"Не желимо било каква оптерећења, без обзира на то што су очекивања увек велика. Сви који имају велика очекивања, имају право да буду нереални, а ми који радимо тај посао имамо обавезу да будемо реални", рекао је Човић.

Он је истакао да је Звезда срећна што је међу 16 клубова Евролиге и жели што више "добрих и неизвесних утакмица", као и да ће се на свакој трудити да победи.

Звезда ће, према речима Човића, Барселону у Евролиги дочекати у хали "Александар Николић", док ће се за остале утакмице "видети".

Човић је казао да је задовољан тиме какву Звезда има екипу, коју је бирао стручни штаб уз сагласност управе, "како то и треба да се ради".

Велика база играча, којих у Звезди тренутно има 15, уз могућност допуне, ту је зато што ће београдски клуб играти скоро 90 утакмица ове сезоне.

"Играћемо скоро 90 утакмица и неће бити лако када се укључе и путовања. Нажалост, немамо могућност да идемо чартерима. Знамо тачно на аеродромима позиције где можемо добро да спавамо. Покушали смо да нађемо авион који има бар половину терена па да имамо покоји тренинг, али још нису такве произвели", рекао је Човић уз осмех.

Према његовим речима, концепт и систем клуба је претходних година давао "одређене резултате", а да сада остаје да се "ради и из дана у дан приближава зацртаним циљевима".

Он је рекао да је пракса да се током сезоне уочавају слабости и допуњавају позиције "концепт озбиљних клубова", али да све мора да буде у складу са могућностима.

"Сећате се Мекела, Томпсона... То смо преживели у ходу и били нападани са свих страна, а мислим да смо тада направили интересантан, одличан резултат", рекао је Човић.

Први човек црвено-белих је рекао да мисли да је требало да поједини млађи играчи добију већу шансу претходне сезоне, али да се по доласцима и одласцима видело каква су размишљања, али и замерке.

"Наше је да радимо и играмо, а по потезима сте видели ко је остао, а ко отишао у дораду, каква су наша размишљања и какве су наше замерке. Радићемо на развоју Борише Симанића и Петра Ракићевића. На овим просторима имамо обичај да веома брзо дижемо спортисте до великих висина. Таленат је одлична ствар, али само два до три одсто. Мораш да имаш велики таленат за рад, да би онај други могао да се подиже на виши ниво. Не кажем да ови момци нису радили, али има ту пуно фактора", рекао је Човић.

Према његовим речима, споразум Звезде и ФМП-а "некима не прија", али је навео да клуб неће стати у том процесу.

Он је истакао и да Звезда "мора да има функцију производње играча за трансфере" јер је то значајан приход за функционисање клуба", а летос је приходовала два и по милиона евра од трансфера, што је "нешто мање од половине буџета".

Звезда је потписала једногодишњи уговор са компанијом "Хуавеј", а Човић је рекао да је његова вредност "већа од 100.000, а мања од 300.000 нечега".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи