Адам Силвер: Очекујем од играча да стоје током химне

Комесар НБА лиге, Адам Силвер, изјавио је да очекује од кошаркаша те лиге да поштују дугогодишње правило и стоје током интонирања химне САД-а.

Силвер се нада да "играчи НБА лиге неће клечати попут НФЛ играча који тим гестом подижу свест о расизму и опхођењу према особама афро-америчког порекла".

"Правило НБА лиге је да се стоји током интонирања химне, то правило је у лиги већ годинама, готово од кад сам ја знам за НБА и зато очекујем од играча да то правило испоштују", рекао је Силвер на конференцији за новинаре након састанка спортских организација Америке.

"Прошле године смо имали случај заједничког држања за руку током химне, што је показатељ једног великог поштовања према њој. Доста играча је већ говорило о томе како ће испоштовати правило лиге и то ми говори да су свесни ситуације у којој се и ја и лига налазимо", рекао је Силвер

Гест клечања започео је прошле сезоне Колин Кејперник, квортербек Сан Франциска, који је привукао пажњу Америчком председнику Доналду Трампу, који је рекао да клечање треба забранити, а оне који не поштују химну, отпустити.

"Веома је тужно што имамо толико неслагања у друштву. Мислим да је спорт, а поготово НБА лига у својој историји показала како треба ујединити културе, нације, вере. Спортски стадион, хале и трибине су место где друштво треба да побегне од проблема, а не да их и ту ствара", изјавио је Адам Силвер.

Силвер није конкретно одговорио шта ће бити са онима који буду одбијали да стоје током интонирање химне.

"Све што могу да кажем јесте да ћемо се тиме позабавити када се то деси", рекао је комесар НБА лиге. 

број коментара 0 пошаљи коментар