АБА лиги 15 милиона евра за ТВ права!

Први човек Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић, који тренутно председава Јадранској лиги, рекао је да је потписан уговор са фирмом "Мyд", по ком ће регионално такмичење за осам година добити 15 милиона евра на име ТВ права.

"Уговором на осам сезона, кроз који смо обезбедили ТВ и маркетиншка права, предвиђа се 15 милиона евра, плус ће бити додатни приход за све што се оствари од превазилажења одређених квота", рекао је Човић на конференцији за новинаре у Бару.

Човић је истакао да је постављен финансијски одржив систем и да су обезбеђена средства за нормално функционисање.

Према његовим речима, све је спремно за почетак сезоне и да је усаглашен календар такмичења, који је "специфичан" јер се преплиће са појединим националним шампионатима.

"Наши календари су усаглашени са Фибиним прозорима и остало је на клубовима да ли ће у зависности од европских такмичења давати сагласност за наступ играча у квалификацијама за Светско првенство", рекао је Човић.

Човић је навео да су донете важне стратешке одлуке, да Скупштина Јадранске лиге одлично функционише и да се одлуке доносе једногласно.

Јадранска лига од ове сезоне броји 12 клубова, уместо досадашњих 14. Од ове сезоне се поред трошкова за смештај, за судије и службена лица, покривају и трошкови превоза за клубове прве лиге, који ће добијати 1,3 евра по пређеном километру.

Почеће такмичење и у другој Јадранској лиги, чији ће победник обезбедити директан пласман у прву. Такође, биће организовани и јуниорски турнири за десет клубова.

Менаџмент прве и друге лиге је јединствен, а Скупштина АБА покрива оба такмичења. Скупштина је усвојила листе судија, делегата и контролора.

Први Суперкуп Јадранске лиге је у току, а Човић је навео да је домаћин Бар обезбедио добре услове и да су проблеми, којих увек има, заједнички решавани.

"Било је проблема око термина, што смо превазишли заједно са клубовима. Такмичарска нервоза и емоције увек постоје, али смо довољно искусни да заједно решавамо и превазилазимо проблеме", казао је Човић.

Морнар ће у недељу играти квалификације за Фибину Лигу шампиона, али ће упркос томе наставити учешће у Суперкупу.

Црногорски клуб ће на дан утакмице отпутовати у Саратов, а ако буде играо финале Суперкупа, тај сусрет ће почети у суботу у 18.45, а не у 21.15 како је раније планирано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи