Рочести: Спреман сам да будем лидер

Нови плејмејкер Црвене звезде Американац Тејлор Рочести каже да зна какве је партије пружао његов сународник Маркус Вилијамс међу црвено-белима и да очекује да буде бар подједнако успешан и помогне у одбрани трофеја и што бољем издању у Евролиги.

"Не могу да се поредим са другим кошаркашима, дошао сам да помогнем Звезди да побеђује и надам се да ћу у томе успети. Као што је радио Маркус, очекујем да ћу и ја", рекао је Рочести.

Искусни 32-годишњи кошаркаш, који је у Звезду дошао из Локомотиве Кубањ, спреман је да преузме одговорност и једну од водећих улога у тиму.

"За плејмејкера је јако важно да буде тренерова продужена рука на терену, на мени је да будем ослонац. Ја, као и остали играчи, попут капитена Бранка Лазића, морамо да преузмем улогу лидера, а не да буде само један. Мој посао је да сваким даном проналазим начин да екипа буде боља".

Најбољи стрелац Евролиге 2014. године не осећа притисак великих очекивања, наглашава да ће урадити све да игра најбољу кошарку, али и позвао на стрпљење јер су нов стручни штаб и играчи.

"Најбоља ствар коју треба да урадимо је да идемо полако, дан за даном, а не да гледамо далеко јер је тим нов, са новим тренером и све је ново. Најбоља ствар је да идемо сигурним кораком, константно напредујемо, сви будемо у својству екипе. Потребна нам је брза и кратка адаптација, а на нама је да се прилагодимо што пре", поруццио је бивши кошаркаш Њижњег, Макабија из Тел Авива, али и својевремено репрезентативац Црне Горе.

Рочести не крије да једва чека да осети атмосферу на утакмицама Црвене звезде, посебно што му је позната јер је гостовао у Београду.

"Узбуђен сам, често мисим на атмосферу коју праве наши навијачи. Они имају јаку улогу, преносе много страсти и енергије на играче... Даћемо све од себе да их обрадујемо. Знам како је гостујућем тиму у Београду и зато сам срећан што су навијачи Звезде уз мене".

Признаје и да је за вечити дерби између Црвене звезде и Партизана чуо још док је студирао у САД.

"Наравно да знам шта је вечити дерби. Гледао сам видео снимке Црвене звезде и Партизана још пре 12 година, мој пријатељ и саиграч са колеџа Никола Копривица ми је показивао . Невероватно је да је толико година прошло и да ћу да осетим атмосферу дербија, јако сам узбуђен", закључио је Рочести.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво