Николић: Партизан не може горе, обрукали смо се

Тренер кошаркаша Партизана Мирослав Николић рекао је да његова екипа не може да игра горе него што је то било у поразу од Морнара.

"Имамо обавезу да правимо неке играче и ако можемо неког да победимо. Мислим да ће Партизан играти много боље јер од овог горе не може. Обрукали смо се", рекао је Николић новинарима после утакмице у Бару.

Партизан није успео да се пласира у полуфинале Супер купа Јадранске лиге, пошто је са 91:77 поражен од Морнара.

То је била прва утакмица Николића на клупи Партизана након што се вратио из Истанбула са Европског првенства, где је био у стручном штабу репрезентације Србије.

"Дошао сам доста касно и ово је прва моја утакмица. Практично смо имали један тренинг. Покушали смо да мало уиграмо екипу. Без обзира на то јако смо слабо одиграли", казао је Николић.

Популарни "Мута" је оценио да Партизан има бољу екипу него прошле сезоне. Николић је додао да је Морнар заслужено победио, а да ће Партизан имати више времена да се спреми за наредну против те екипе, у другом колу Јадранске лиге.

"Имаћемо више времена да се спремимо, нисам ни знао ко игра овде, нисам знао да је Борис Бакић ту. Нисам имао никакав скаутинг, прилагођавали смо се током утакмице. Бићемо бољи сигурно", навео је Николић.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да "нема места за нервозу".

"Тренер се прикључио пре два-три дана, још смо у фази упознавања. Нов је тим. Нема места за нервозу. Али, лако смо дозвољавали серије доброј шутерској екипи", рекао је Величковић.

Тренер Морнара Михајло Павићевић рекао је да је задовољан после победе.

"Занимало ме је како ће поједини играчи одговорити на физички јаку одбрану Партизана. Ток утакмице је био веома чудан. Добро смо отворили утакмицу, што ја у принципу не волим, са пет-шест везаних тројки. Мислили смо да ће бити лако, али су наступили проблеми, дозволили смо Партизану да се врати у меч", рекао је Павићевић. Он је оценио да је тајм-аут који је тражио на почетку треће деонице преломио утакмицу.

"Тада су играчи спустили став, почели да играју паметније, почели смо да градимо ситуације за отворене шутеве, тако смо и селектирали играче. Ми смо добра шутерска екипа и када дођемо до тог шута није нас лако чувати. Од нас се неће бити лако одбранити ове сезоне у Јадранској лиги", казао је Павићевић.

Морнар ће у полуфиналу играти против Будућности, у петак од 21.15. Други пар чине Мега и Цедевита.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво