Љубљана поздравила своје хероје

Нико их није очекивао на победничком постољу – нико не може да им оспори да су они апсолутно заслужили да се ту нађу. Кошаркашка селекција Словеније шампион је Европе, а до највећег успеха колективног спорта у овој земљи дошла је без пораза. Сходно томе, дочек спортским херојима у домовини био је величанствен...

На централном тргу у Љубљани, упркос лошем времену, окупило се 20.000 људи и направило праву журку са Драгићем и друговима. Дочекани су уз скандирање „Але, Але, Словенија првак Европе је!". На хиљаде заставице се вијорило, а запаљено је и више десетина бакљи. Љубљанске власти обезбедиле су 3.000 литара бесплатног пива за окупљене.

Управо је МВП шампионата био тај који је захвалио навијачима на сјајној подршци током завршнице турнира у Истанбулу (где је било око 5.000 навијача из бивше југословенске републике).

Окупљена публика скандирала је Драгићу, али и младом Луки Дончићу, кога више нико не може да назива будућношћу европске кошарке, већ и њеном садашњошћу.

„Нажалост, нисмо пронашли кључ број 24, па нисмо са собом понели таблу коша", рекао је Драгић, алудирајући на обећање да ће са собом у домовину понети део конструкције коша који је толико добро служио Слвенце током читавог турнира.

Игор Кокошков је био одмерен у својим речима, што је и у складу са његовим маниром.
„Нисам обећавао злато, само напоран рад. Будите поносни на ове момке. Од првог тренинга сам уживао радећи са њима. Ово је велика победа словенске кошарке. Хвала вам", рекао је он.

На врхунцу прославе репрезентативци су заједно са окупљенима запевали словенску химну, а на крају и „Тко не скаче, ни Словен‘ц".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се