Богдановић: Ово је изузетан успех, велико искуство

Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је да је његова екипа поносна на освојену сребрну медаљу и да је пораз у финалу велико искуство.

"Поносни смо на ову медаљу. Хвала навијачима који су нас бодрили и били уз нас током свих ових утакмица и посебно у финалу. Ово је изузетан успех, велико искуство уз све проблеме које смо имали. Сви смо дали максимум, ово је то, а једног дана ћемо доћи у бољу позицију за злато", рекао је Богдановић новинарима после утакмице у Истанбулу.

Богдановићу, који је изабран у идеалну поставу шампионата, тешко је пао пораз у финалу.

"Тешко ми је пало, не зато што сам промашио то, него што сам изгубио снагу. Нема везе... Тешко је, али... Тешко је причати после пораза, иако је сребро успех", рекао је Богдановић кроз сузе.

Он је истакао да су словеначки кошаркаши имали "изванредан турнир" и честитао им је на освојеној златној медаљи.

Његов саиграч Марко Гудурић рекао је да је остварен велики успех упркос поразу у финалу.

"Мало нас је очекивало овај резултат. Држали смо се заједно од првог дана. Остаје жал због ове утакмице, али шта је – ту је. Један тим је морао да изгуби. Надам се да смо обрадовали наш народ. Сви треба да се поносимо овом медаљом, ја сам изузетно поносан", рекао је Гудурић.

Василије Мицић је рекао да не жели да коментарише суђење у финалу.

"То није на мени да коментаришем. Показали смо карактер, имали смо и вођство, али, нажалост, нисмо успели да преокренемо у нашу корист", рекао је Мицић.

Српским кошаркашима ће у понедељак у 19.00 бити уприличен свечани дочек у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво