Мачван: Најбоља смо европска репрезентација

Капитен српских кошаркаша Милан Мачван изјавио је да је његова репрезентација најбоља у Европи, видно љут због суђења у финалу против Словеније.

"Јако ми је жао јер смо дали све од себе и нисмо то заслужили као најбоља европска репрезентација у овом тренутку. Ови момци су изгарали, дали све од себе. Поносан сам на момке, стручни штаб и лекарско особље. Дали смо све од себе", рекао је Мачван новинарима.

Србија је изгубила у финалу Европског првенства у Истанбулу, а Мачвана је посебно изнервирао судијски критеријум.

"Други пут у Истанбулу нам се дешава да имамо овакав третман. Немогуће је да се свирају четири фаула за три поена, две техничке... Чист фаул у нападу на Васи Мицићу, који је свиран као техничка", казао је Мачван.

Он је честитао Словенији на "првој медаљи у историји, и то златној".

Посебну захвалност имао је за српске навијаче који су у великом броју бодрили екипу у Истанбулу.

"Физички напор, колима, то је и финансијски трошак јер немамо стандарде као што имају земље Европске уније. Хвала свима на подршци", истакао је капитен српског националног тима.

Захвалио је и медијима који су репрезентацију "испратили како треба", уз речи: "Видимо се кад буду почеле квалификације."

Српским кошаркашима ће у понедељак у 19.00 бити уприличен дочек на платоу испред Старог двора у Београду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се