"Орлови" у борби са Словенцима за европско злато

Кошаркашка репрезентација Србије у дуелу са селекцијом Словеније бори се за златну медаљу у финалу Европског првенства у Турској. Утакмица у Истанбулу почиње у 20.30, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

19.45 - Слободан Шаренац је са навијачима испред дворане "Синан Ердем"...

19.10 – Југославије више нема, али зато југоносталгије...

19.00 – Навијачи испред дворане. Атмосфера је весела и нема никаквих инцидената, преноси извештач РТС-а.

18.00

17.00

Уколико српска репрезентација победи у овом мечу попеће се на победничко постоље први пут после 16 година.

"У финалу су два тима потпуно заслужено. Верујем да можемо да пружимо још бољу партију. Одбрана добија финале и осваја трофеј, сањали смо ово и не смемо да станемо", поручио је селектор Александар Ђорђевић, додавши да очекује велику подршку навијача у дворани "Синан Ердем".

Он је потврдио и да ће плејмејкер Стефан Јовић бити спреман за утакмицу, додавши да Јовић није озбиљније повредио скочни зглоб против Русије у полуфиналу, иако је раније завршио меч.

Српски кошаркаши Богдан Богдановић и Милан Мачван изразили су задовољство због новог пласмана у финале на великим такмичењима и поручили да је остао још завршни ударац за златну медаљу на првенству Европе.

Селектор словеначке кошаркашке репрезентације, српски стручњак Игор Кокошков, поручује да колега са клупе Србије, речима да је Словенија фаворит, жели да "замаскира" ситуацију, али да не може да га "превари" уочи финала.

"Суштински је то небитно, знам шта је рекао новинарима, а шта у свлачионици. Ми не читамо медије, нормално да постоји резерва и поштовање према противнику, али сигуран сам да је на затвореном састанку рекао 'Дај да прегазимо ове Словенце' и зато не може да ме превари", уз осмех је навео Кокошков новинарима у Турској.

Он је додао да само енергија и мотив неће бити довољни, већ и да се одигра квалитетно, шутерски расположено као против Литваније и Шпаније.

Пре финала, од 16.00, игра се утакмица за треће место између репрезентација Русије и Шпаније. Финална утакмица игра се од 20.30, а оба меча можете пратити у директним преносима на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво