Мурић: Играмо најбоље и најлепше, али против Србије је 50:50

Кошаркашки репрезентативац Словеније Едо Мурић рекао је да његова екипа игра најлепшу и најбољу кошарку на Европском првенству, али да су шансе утакмици против Србије, у финалу турнира, 50:50. Лука Дончић најавио да ће понети таблу кући на повратку са првенства, јер "је била добра".

"Још један дан за нас, хтели смо Србију, добили смо, једва чекам да се видимо на паркету. Пласман у топ два је велика ствар за обе репрезентације. За нас јер смо први пут ту, а Србија није имала среће са повредама, нема много играча и велики је успех финале са том екипом. Ова утакмица је 'тачка на И', не знам да ли ћемо опет имати овакву прилику, надамо се да ћемо да освојимо злато, даћемо све од себе", рекао је Мурић новинарима у Истанбулу.

Кошаркаши Словеније играју у недељу од 20.30 у Истанбулу против Србије у финалу Европског првенства. Словенија је непоражена дошла до финала, док Србија има пораз од Русије у групној фази.

"Добро их познајемо, зато смо их желели, знамо шта да очекујемо од њих. Знамо како да их нападнемо, само то треба да урадимо у финалу", навео је Мурић.

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је Словенија фаворит, али то не признаје његов колега на клупи Словеније Игор Кокошков.

"Не читам ја то много... Ми много лепше и боље играмо ово Европско првенство, а Србија је искуснија што се тиче наступа у финалима, па су шансе 50:50. Они имају играче који стално играју финала, видите како (Богдан) Богдановић ове године води Србију, невероватно. Искуство је на њиховој страни, али ми играмо лепше од свих екипа. Међутим, то не значи ништа, финале је једна утакмица, носи пуно притиска. Ми се надамо и даћемо све од себе да ћемо то бити ми", навео је Мурић.

Мурић је својевремено играо у Партизану и познаје играче српског тима.

"Сви су ту мање-више гробари и делије, знам и једне и друге, са свима сам добар, сви су сјајни момци. Добро се знамо, када сам био у Партизану играо сам са њима или против тих играча. Мислим да сам спреман, ми смо спремни", навео је.

Мурић је рекао и да једва чека атмосферу у хали, пошто је чуо да долази много словеначких и српских навијача.

"Биће то шлаг на торти и за нас и за Србију. И ми и они смо и више него заслужили то. Радујем се утакмици, дуго ћу је памтити, надам се да ће то бити наш дан", рекао је Мурић.

Словенија је у полуфиналу победила Шпанију са 92:72, а Србија, светски и олимпијски вицешампион, била је боља од Русије са 87:79.

Лука Дончић је истакао да још не верује да ће играти у финалу Европског првенства и да очекује неизвесну утакмицу против Србије.

"То је један сан, мислим да још не верујем да смо стигли до финала. Али много смо радили за то, два месеца и мислим да смо заслужили", рекао је Дончићу.

"То што смо без пораза не значи ништа, то је финале, играћемо као прву утакмицу на овом Европском првенству и бићемо спремни. Имамо план као и у свакој утакмици. Уживаћу у финалу, најважије је да цео тим ужива у кошарци и да се забављамо на терену. Биће до краја неизвесно, свих 40 минута", навео је Дончић.

Упитан за изјаву српског селектора Александра Ђорђевића да не може да верује колико је "тројки" постигао о таблу, Дончић је кроз осмех рекао: "Узећемо таблу кући, добра је била".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи