Еуфорија у Словенији, сви путеви воде у Истанбул

У понедељак увече у Љубљани ће бити организован спектакуларан дочек за кошаркашку репрезентацију, која је пласманом у финале остварила највећи успех у историји словеначке кошарке, пише портал 24ур. Велики број чартер-летова за Истанбул, штампарија у Цељу пуном паром издаје пасоше.

Словеначки медији још од краја полуфиналне утакмице против Шпаније позивају навијаче да у што већем броју дођу у Истанбул на финале, а у понедељак ће у центру Љубљане бити организовано велико славље за кошаркаше те земље.

"Овај тим и ови навијачи... То није нормално", рекао је Саша Дончић, некадашњи кошаркаш и отац Луке Дончића – једне од главник звезда репрезентације Словеније.

После победе у полуфиналу, у словеначким медијима појавили су се и позиви да уторак буде нерадни дан, како би навијачи могли на миру да прославе историјски успех репрезентације Словеније.

Љубљанско Дело атмосферу у Словенији пореди са еуфоријом која је нацију захватила после пласмана фудбалске репрезентације на Европско првенство 2000. године.

"Потражња за авионским картама за Истанбул је огромна. То што се дешава је лудница. До сада, више од 1.000 људи је тражило карту и из часа у час уводимо нове ванредне линије", навела је Шпела Мившек из "Адрија ерлајнса".

Повратна карта кошта 475 евра, док карту за финалну утакмицу Словенци морају да плате још 79 евра.

Осим авионима, Словенци се, путем друштвених мрежа организују за 1.500 километара дуг пут аутомобилима до Истанбула. Цене аутобуског превоза са картама за утакмицу је око 200 евра, док пут аутомобилом до Истанбула и назад кошта стотинак евра више.

Дело, такође, пише да штампарија у Цељу где се израђују пасоши ради пуном паром како би испунила све ванредне захтеве за издавање те путне исправе. Само током јутра, издато је више од 250 нових пасоша, па ће штампарија радити све док не испуни све захтеве.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво