Перо Антић: Желим да пренесем искуство

Пoвратник у Црвену звезду Перо Антић открио је да је због позива вољеног клуба одбио пет пута богатији уговор у Кини и да жели да на млад тим пренесе своје велико искуство.

Антић је у четвртак допутовао у Београд како би се упознао са новим саиграчима и стручним штабом, а у петак је комплетирао трансфер из првака Европе Фенербахчеа.

"Менаџер и управа Фенербахчеа тражили су најбоље решење за мене, имао сам гарантован уговор, али и дилему да ли остати, уживати у богатом уговору или играти и бити срећан негде другде. Када се појавила Црвена звезда, нисам размишљао ни секунду. Било је понуда, могао сам да узмем бољи уговор у Евролиги, пет пута више пара у Кини, али увек сам желео да играм за Црвену звезду", рекао је Антић за клупски сајт.

Македонски кошаркаш истиче да су се ствари поклопиле, да му се свидео пројекат Црвене звезде у којем може да помогне, али и изразио задовољство што није финансијски терет за клуб јер Фенербахче плаћа велики део уговора.

"Суме које се помињу око мог трансфера су смешне. Ја сам међу најјефтинијим играчима тима. Нисам дошао да зарадим, одрекао сам се и неких бонуса. У Звезди сам не да бих зарадио, већ да помогнем ако могу, код куће сам."

Према његовим речима пратио је дешавања током прелазног рока у Црвеној звезди и поручио да је направљена млада екипа којој жели да пренесе искуство.

"Имам много искуства, моје је да помогнем како знам и умем, да ли ће то бити десет минута на паркету, са клупе или у свлачионици, није важно. Тренер је млад, упознали смо се и дуго разговарали. Врло је амбициозан и зна кошарку, то се одмах види, само нам је потребно стрпљење. Црвена звезда је на правом путу као клуб, постављен је озбиљан систем, праве се млади играчи, стратегија која је постављена даје резултате. Нико није веровао, али су успели."

Свестан је да притисак у Звезди увек постоји и да ће бити успона и падова током сезоне, као и да ће "удар" увек бити на најискусније играче.

"Знам колико нас воле навијачи и да ће нам дати пуну подршку у сваком тренутку. Сви ме знају, парола је једноставна 'срце на терен', па шта буде", закључио је Антић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво