Драгић за РТС: Били смо припремљени

Горан Драгић, један од најбољих играча Словеније, уопште и читавог турнира, каже да је његова екипа потпуно зауставила браћу Гасол, што је било кључно за победу у полуфиналу Евробаскета.

"Било је тешко, али су нас тренери одлично спремили, знали смо шта и како треба да урадимо. Знали смо да ће спуштати лопту на браћу Гасол, па смо пустили да шутирају споља и то је био кључ за победу", рекао је Драгић за РТС и додао да би у финалу волео да игра против Србије.

Селектор Словеније Игор Кокошков рекао је да је његова екипа "кошаркашки испребијала" Шпанију и очекује да ће у финалу играти против Србије.

"Без речи сам како су момци одиграли утакмицу, какав приступ су имали. Испребијали смо их, кошаркашки, али играли смо добро и са клупе, читава екипа. Знали смо где вреба опасност, нашли смо начин да се боримо, одиграли смо баш зрело", рекао је Кокошков новинарима после утакмице.

Словенија се пласирала у финале Европског првенства пошто је победила Шпанију са 92:72.

"Мислим да нас нису потценили, на овом нивоу не можеш никога да потцениш, али толико талентовани тим увек има дозу лежерности и то је њихов проблем. Ми смо играли како смо играли, све честитке момцима", додао је Кокошков.

Упитан да ли зна да је Словенија прва екипа од 2001. године која је стигла до финала без пораза, Кокошков је рекао да не зна, али да му је драго ако је то истина.

"Нисам имао велике калкулације, у свакој утакмици смо имали исти приступ и однос према тренингу и утакмици, па где нас одведе овај турнир, а водио нас је далеко", додао је словеначки селектор.

Словенија ће у финалу играти против победника сутрашњег дуела Србије и Русије.

"Навијамо за Салета (селектор Србије Александар Ђорђевић) и момке. Стално се бодримо међусобно. Сигуран сам да ћемо у финалу играти са Србијом, а у сваком случају мој тим ће да победи", рекао је Кокошков.

Лука Дончић је оценио да је његова екипа одиграла добро и чврсто у одбрани и да је заслужила победу.

"То је била специјална утакмица, знам много шпанских играча, ван терена смо пријатељи али на терену нисмо, то смо доказали. Обавили смо невероватан посао. Мислим да ћемо против Србије играти у финалу. Припремићемо се", навео је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво