Ђорђевић: Извукли смо поуке из пораза од Русије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа извукла добре поуке из пораза од Русије у групној фази Европског првенства и истакао да мора бити сигурна у себе и храбра као до сада.

"Ја више не бих причао о јучерашњој утакмици, него о утакмици која нас чека сутра. То ће бити захтевна утакмица и противник који је изузетно спреман. То је најбоља екипа Русије последњих година коју се довели на ЕП... Имају лидера Алексеја Шведа, који је мотор екипе, имају сјајне искусне играче", рекао је Ђорђевић новинарима у Истанбулу.

Кошаркаши Србије у петак играју са Русијом у полуфиналу шампионата Европе. Те две селекције су се већ састале на шампионату Европе, а Русија је победила у групи са 75:72.

"Не могу да кажем да су нас изненадили у утакмици у групи, али су били први који су кренули физички на нас, истерали из неких наших принципа и неких наших ствари које смо тражили да урадимо. То ће сигурно бити један од задатака за играче, да уђу физички спремни за ту утакмицу. Мислим да смо извукли добре поуке тада, играчи су сјајно реаговали после те утакмице", рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије је истакао да је Русија изузетно амбициозна и да је на Европском првенству подбацила само на мечу против Летоније.

"На нама је да се концентришемо, да окренемо главу и мисли ка томе шта нас чека сутра. Данас је дан који ћемо искористити да се опоравимо, уз један лагани тренинг после подне. Знамо шта нас чека, знамо где су биле грешке, мислим да можемо доста добро да уђемо у утакмицу", рекао је селектор.

На питање новинара да ли је тачно неписано правило да је тешко победити истог противника два пута на једном такмичењу, Ђорђевић је навео: "То су неке крилатице... Ја се надам да важи у овом случају."

"Једна од ствари из које градимо своју снагу јесте добра реакција на грешке. Идемо на то да их исправимо, играчи прихватају савете. Али то је само један детаљ. Морамо да будемо сигурни у себе, храбри као и до сада, да будемо свесни да смо ту где смо и да нас једна утакмица дели од још једног корака напред. Само треба да одиграмо своју игру", рекао је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије су у четвртфиналу против Италије одиграли сјајно у одбрани, па је новинаре занимало да ли таква игра обећава да ће његови изабраници моћи да зауставе Шведа.

"Напад ти омогућава да победиш једну утакмицу, а одбрана ти омогућава да дођеш до медаље", додао је Ђорђевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво