Ђорђевић: Најбоља одбрана до сада, даћемо све од себе против Русије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа сјајно одиграла одбрану на мечу против Италије и додао да ће дати све од себе у полуфиналу Европског првенства против Русије.

"Честитке играчима, сјајна утакмица. Мислим да је ово била наша најчвршћа одбрамбена утакмица до сада на шампионату. Момци су били су екстремно фокусирани на њихове шутеве, знали смо из којих акција траже те тројке које им дају кисеоник. Међутим, данас само са тим нису могли да победе", рекао је Ђорђевић после меча.

"Имали смо доминацију у скоку, стално смо били на десет разлике... Можда на почетку смо мало лошије отворили, али брзо смо направили резултатску равнотежу и имали мир довољан, а с друге стране концентрацију која нам је дала сигурност у нападу", додао је селектор Србије.

Кошаркаши Србије пласирали су се у полуфинале Европског првенства пошто су победили Италију са 83:67.

"Мислим да је трећа четвртина била кључ, јер су они на 10 разлике кренули са једном другом тактиком и са оштријом игром, играли на ивици фаулова, Марјановића су одгуравали од коша... Али, онда смо преузели игру са спољних позиција и знали како да је доведемо до краја", рекао је Ђорђевић.

Србија ће у полуфиналу играти против Русије.

"То је снажна екипа, јака екипа, која физички игра добро имају таленат, имају Шведа који је један од најталентованијих нападача на овом првенству и то ће бити један од задатака, али не смемо да заборавимо ни све остале", рекао је Ђорђевић.

"Дошли смо на такмичење и оно још траје, на сву срећу, за нас. У свакој следећој утакмици идемо на победу и нема шта друго да се каже. Нисам онај ко може да предвиди будућност. Даћемо све од себе да победимо", рекао је селектор Србије.

Ђорђевић се сложио са констатацијом новинара да је Милан Мачван "лепак" који спаја тим.

"Не знам да ли ћете се сетити пријатељске утакмице против Грчке или Црне Горе током припрема када је му није пало на памет да не игра иако је имао температуру. Е, тада је ова екипа постала екипа. Само је рекао у једном тренутку 'Сале ја не могу више', па је сео и онда смо га два дана враћали из мртвих... Заиста, ови момци толико причају међу собом и мало пута сам осетио толику жељу за информацијама. Велике похвале са моје стране", рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије је имао речи хвале и за Богдана Богдановића.

"Није га пореметило то што није погодило шутеве за три поена и велики шутери имају ту карактеристику, да и даље играју. Имао је добре изборе, добре шутеве, можда је један шут пожурио, у трећој четвртини, када сам видео да је и физички мало пао, али одиграо је изванредну утакмицу, преузео је улогу и када је требало да помогне Мицићу у организацији, док је Јовић имао проблеме са фауловима", рекао је Ђорђевић.

Добру партију су пружили и Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.

"Одиграли су сјајно. Кузмић је одиграо сјајно, сећам се једне блокаде коју је већ понављао на турниру. Марјановић је у првом делу меча био хируршки прецизан, треба још храбрије да користи своје тело кад дођу физички играчи", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво