Русија после преокрета у полуфиналу

Грчка – Русија 69:74. Кошаркаши Русије савладали су Грчку и пласирали се у полуфинале Евробаскета. Грцима припао први део утакмице, док се није пробудио Алексеј Швед. Русија ће за пласман у финале играти против Србије која је савладала Италију.

Русија је поново међу четири најбоље кошаркашке селекције у Европи. Предвођени Алексејем Шведом, "баћушке" су у четвртфиналу савладале екипу Грчке са 74:69 и бориће се за медаљу у Истанбулу.

Грчка је добро ушла у меч, у првој четвртини постигла чак 24 поена и деловало је као да може да понови партију из осмине финала, где је помало изненађујуће елиминисала Литванију.

Принтезис је био одличан, Калатес хладнокрван, док је грчка одбрана у потпуности зауставила Шведа, који је у првих 20 минута игре постигао само четири поена.

У наставку се изменила слика на терену. Швед је почео да погађа, "повукао" је целу екипу да заигра много боље у нападу, па се то одразило и на резултат. Русија је до краја треће четвртине дошла до егала, а у последњој деоници и до предности.

Бурусис је завршницу одиграо лоше, Принтезиса није било нигде у нападу Грчке, док је све пало на Калатеса. Грци су катастрофално изводили слободна бацања (10/20), што је можда и главни узрок пораза у четвртфиналу турнира.

Швед је на крају утакмицу завршио са 23 поена, Мозгов је додао 15, Фридзон 11. На другој страни није помогло ни 25 поена Калатеса, Принтезис је постигао 19, Бурусис 10.  

Русија ће у полуфиналу играти против победника меча између Србије и Италије (20.30, РТС 1), а тај меч је на програму у петак од 20.30.

У првом полуфиналу састају се Шпанија и Словенија (четвртак, 20.30).

Овако је протекао меч у Истанбулу: 

19.35 – Крај меча, Русија је савладала Грчку са 74:69 и пласирала се у полуфинале Евробаскета.

Швед је још једном предводио Русију до победе, овога пута са 26 поена, Мозгов је додао 15, Фридзон 11. На другој страни није помогло ни 25 поена Калатеса, Принтезис је постигао 19, Бурусис 10. 

19.32 – Калатес погађа тројку 12 секунди до краја, Русија води 72:69 и има напад. Очекује се брз фаул грчких кошаркаша. 

19.28 – Ушли смо у последњи минут меча, Русија води са 70:66.

До краја утакмице остале су 44 секунде, а Хвостов је погодио за предност Русије од четири поена. После тајм-аута, напад ће имати Грчка. 

19.17 – Нешто више од пет минута остало је до краја меча, а Русија води са 67:60.

Швед је стигао до 25 поена, Принтезис има 19, Калатес 18. Русија из минута у минут повећава своју предност, Грчка нема решења за одбрану "баћушки". Ипак, оба тима су у бонусу, па ћемо вероватно до краја меча гледати велики број слободних бацања. 

19.03 – "Пробудио" се Швед, самим тим и Русија смањује предност Грчке пред последњу четвртину – 53:51.

Швед је стигао до 17 поена, Мозгов је на 13. Принтезис одличан са 18 поена, Калатес је постигао 12, док из другог плана стижу Слукас и Бурусис.

Очекује нас узбудљива завршница. 

18.51 – Средина игре у трећој четвртини, Грчка одржава предност – 47:39. 

18.41 – Настављен је меч. 

18.26 – Полувреме у Истанбулу, Грчка води против Русије са 37:31.

Руси су добили другу четвртину са 14:13, али и даље су у заостатку. И даље нема поена Шведа (само четири), Мозгов најефикаснији са 11. Принтезис је постигао 12, Калатес десет (шест асистенција).

Грци нису постигли кош из игре више од пет минута, али захваљујући одбрани нису изгубули предност. 

Обе екипе лоше шутирају за три поена, може се рећи Руси катастрофално. Грци бољи у шуту за два поена и ту лежи узрок њиховог вођства. 

18.12 – Сјајна игра Грчке, која серијом стиже до предности од 35:22.

Принтезис и Калатес постигли су по десет поена. Грчка шутира тројке 2/4, Руси 2/9. 

18.03 – Грци преокрећу, па после првих десет минута воде са 24:17.

Мали број фаулова у првој четвртини. Русија не може да пронађе ритам, нарочито у путу за три поена, док су Грци распоредили поене на већи број играча.

Мозгов је постигао осам поена, колико има и Принтезис, Швед је заустављен на два. 

17.52 – Средина игре у првој четвртини, Русија има почетну предност – 13:9. 

17.45 – Почео је меч у "Синан Ердем дому". 

17.42 – Интониране су химне две државе, утакмица између Русије и Грчке почиње за који минут.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво