Читај ми!

"Орлови" надиграли Мађарску, четвртфинале са Италијом

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Мађарске са 86:78 и пласирала се у четвртфинале Евробаскета у Турској. Наредни противник "орлова" биће селекција Италије у среду.

Најефикаснији у редовима Србије били су Кузмић који је дао 17 поена и забележио десет скокова, а 17 поена је додао и Богдановић, док су по 14 дали Марјановић и Мачван.

Код Мађара, 22 поена је постигао Перл, док је Ференц додао 15 поена.  

Унапред добијена утакмица "орлова" је ипак натерала изабранике Александра Ђорђевића да се озноје и покажу зашто су у њу ушли као фаворити.

Мађари су "показали зубе", али ипак нису успели да угрозе одличан тим Србије, који је на крају рутински тријумфовао и заказао четвртфинални дуел са Италијом. 

Меч између Србије и Италије игра се у среду.

Ток меча:

15.55 – Крај меча, победа Србије 86:78 и пролаз у четвртфинале.

15.48 – Лучић закуцава Мађаре и ставља тачку на меч.

15.32 – Завршена је трећа четвртина вођством Србије 69:53.

Кошаркаши Србије су одлично изашли на терен након паузе на полувремену. Селектор Ђорђевић је очигледно дао праве савете, који су уродили плодом. Поново је остварена дисциплина и чврстина у одбрани па су Мађари постигли само 12 поена, а на другој страни Мађари нису имали одговора за Марјановића али и тимску игру селекције Србије. 

15.14 – Почело је друго полувреме.

15.00 – Завршено је прво полувреме, Србија води са 48:41.

Поново осцилације у игри "орлова", који су у неколико наврата водили и са 13 и девет поена, али су Мађари прилазили и на четири и три поена разлике. Главни "проблем" изабраника Александра Ђорђевића јесте одбрана, јер Мађарска не важи за нападачки јаког противника, али за сада, чини се, Србија игра онолико колико је потребно да би била у контроли овог меча. На полувремену најрасположенији у редовима Србије су Кузмић са 15 и Богдановић са 11 постигнутих поена. Код Мађара су се истакли Перл са 10 и Војвода са осам постигнутих поена. 

14.50 – Битна тројка Мачвана у другој четвртини.

 

14.34 – Завршена је прва четвртина, Србија води са 24:16.

"Орлови" су веома добро ушли у меч, чврстом и агресивном одбраном затворили прилазе ка кошу и натерали Мађаре да шутирају и промашују у шуту за три поена. Резултат је био 16:3 и чинило се да ће предност Србије све више расти, али Мађари су искористили сваки тренутак непажње Србије и користили сваку прилику за лаке поене у транзицији. Направили су серију од 9:0 и резултатски се вратили у меч. Наша репрезентација ипак снажно завршава четвртину и на крилима веома расположеног Кузмића који има 11 поена, има вођство од осам поена.   

14.15 – Почео је меч у Истанбулу, први посед на мечу је за репрезентацију Србије.

14.09 – Играчи обе репрезентације су на терену, у току је интонирање химни, следи загревање и почетак меча.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво