"Орлови" рутински против Белгије

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Белгије са 74:54 у оквиру последњег меча групне фазе Евробаскета у Турској.

Најефикаснији у редовима "орлова" био је Бобан Марјановић са 22 постигнута поена. Богдановић је додао 12, а Мачван десет.

Код Белгијанаца најрасположенији био је Леконт са 12, Ервел је имао десет, а Ван Росом девет поена.

Попут меча са Великом Британијом, "орлови" су још једном одиграли рутински и без икаквих проблема забележили још једну победу.

Од самог почетка Србија је наметнула свој ритам и остварила предност коју је постепено повећавала.

Белгијанци су имали много проблема да пробију бедем одбране Србије, а на другој страни су изабраници селектора Ђорђевића били стрпљиви и користили сваку ситуацију за постизање "лаких" поена. 

Селектор Ђорђевић је одлично расподелио минутажу, одмор су добили Кузмић и Јовић, који су одиграли само десет то јест шест минута, а већу минутажу имали су Лучић, Мицић и Мачван.

Србија је групну фазу у Истанбулу завршила са четири победе и једним поразом.

Противник у осмини финала и коначан пласман у групи биће познат после вечерашњих утакмица.

17.51 – Крај меча, победа Србије – 74:54.

17.40 – Одлична акција репрезентације Србије, али Лучић не успева да "закуца".

17.30 – Крај треће четвртине, Србија води – 56:36.

Још једна рутински одиграна четвртина, већу минутажу и прилику добили су Милосављевић, Гудурић, Мицић и Лазић и Штимац, али се концепт игре није мењао. Белгијанци имају велике проблеме да поентирају поред чврсте одбране коју игра наша селекција.

17.11 – Почело је друго полувреме.

16.55 – Завршено је прво полувреме. Србија води 42:25.

Идеална четвртина "орлова" који су дозволили само 12 поена, тј. четири тројке противницима у другој деоници. Белгијанци су пришли на 20:19, након чега им изабраници Александра Ђорђевића шест минута нису дозволили да поново постигну поен. На полувремену најрасположенији у редовима Србије били су Марјановић са 13, Богдановић са десет и Мачван са осам постигнутих поена. Код Белгијанаца најистакнутији су Ервел са 10 и Ван Росом са шест постигнутих поена.

16.36 – Почела је друга деоница.

16.32 – Завршена је прва четвртина вођством Србије од 18:13.

Србија је од самог старта наметнула свој ритам, веома добро је у меч ушао Кузмић, а потом и Богдановић. Србија игра дисциплиновано у одбрани, што говори и број постигнутих поена Белгије. 

16.27 – Прва тројка на мечу дело је Лучића.

16.20 – Добар почетак за стартног центра Кузмића.

16.16 – Почео је меч. 

16.10 – Играчи обе селекције изашли су на паркет, уследиће интонирање химни. Меч ускоро почиње. 

Без икакве дилеме, изабраници селектора Ђорђевића су фаворити у том дуелу. Међутим, то ће морати да се докаже и на терену, уз максимално озбиљан приступ и респект према ривалу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво