Нови систем такмичења у кошаркашкој Суперлиги

Koшаркашка Суперлига Србије у предстојећој сезони, уместо осам, бројаће 12 клубова, одлучено је на Скупштини Удружења клубова КЛС.

Суперлига ће се играти у две групе по шест тимова, а чиниће је четири из АБА лиге, три из друге АБА лиге и пет из КЛС-а. Уколико се Вршац не квалификује у АБА другу лигу, онда ће у Суперлиги бити шест клубова из КЛС.

Након регуларног дела најјачег српског ранга по четири најбоље екипе из обе групе играће плеј-оф за коначан пласман.

Одлучено је и да у КЛС учествује 12 клубова и да они који играју другу АБА лигу не играју у КЛС-у.

КЛС почиње 14. октобра, а играће Тамиш, Београд, Војводина, Дунав, Златибор, Слога Краљево, Раднички Крагујевац, Металац, Беовук, Младост, Спартак Суботица и Вршац уколико не избори место у АБА другој лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво