Летонија боља од Русије, Србији шанса за прво место

Кошаркашка репрезентација Летоније победила је Русију 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:18) и дала прилику Србији за заврши на првом месту Д групе Европског првенства у Истанбулу.

Летонија је нанела Русима први пораз на турниру, сада оба тима имају скор 3/1, уз једну победу мање од Србија која игра са Великом Британијом и у случају да слави биће водећа у групи као најбоља у троуглу.

Русија је била доминантна у прве две четвртине, као и у претходних мечевима и на полувреме је отишла с 10 поена предности - 38:28. Ипак, у другом полувремену уследио је велики пад у игри, Летонци су агресивном одбраном зауставили ривала и после 30 минута игре стигли до изједначења.

У последњој четвртини Летонци су наставили силовито, веома брзо су дошли до двоцифрене предности и увели меч у мирну завршницу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Јанис Тима са 22 поена, док су по 11 постигли Кристапс Порзингис и Роландс Смитс. У селекцији Русије истакао се Алексеј Швед са 21 поеном, док је Тимофеј Мозгов додао 16.

У последњем колу Летонија игра са Турском, Русија против Велике Британије, а Србија против Белгије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво