НБА - драфт

Пековића изабрала Минесота, Драгићевића Јута

Роуз први пик, Пековић такође први, али у другој рунди драфта.

Плејмејкер Универзитета у Мемфису Дерик Роуз изабран је од Чикаго булса као први пик на драфту НБА лиге, који је одржан у Њујорку, док је центра Партизана Николу Пековића, као првог пика у другој рунди драфта изабрала Минесота тимбервулфс.

Најбоље пласирани Европљанин на драфту био је Италијан Данило Галинари којег је као 6. пика бирао Њујорк никс, а поред Галинарија у првој рунди безецована су још само три играча са старог континента - Французи Алексис Ајинка, Шарлот и Николас Батум, Хјустон као и Шпанац Серхи Ибака, Сијетл.

Уз Пековића Европљани су у другој рунди драфта добили још петорицу будућих актера најјаче кошаркашке лиге на свету. Међу њима је и крилни центар Црвене звезде Тадија Драгићевић којег је као 53. пика изабрала Јута џез.

Од Европљана у другој рунди бирани су још као 36. пик Турчин Омер Ашик-Портланд трејл блејзерс, 44. Хрват Анте Томић-Јута џез, 45. Словенац Горан Драгић-Сан Антонио и 60. пик Семих Ерден из Турске-Бостон селтикс.

Победник драфта Дерик Роуз у протеклој сезони имао је учинак од 14,9 кошева, 4,7 асистенција, 4,5 скокова и 1,2 украдене лопте по утакмици.

Многи, међутим, сматрају да је на драфту боље прошао Мајами хит који је бирао други. У Мајамију су се одлучили за Мајкла Бизлија ,крилног играча Универзитета у Канзасу у чијој личној карти је стајало да је сезону завршио са 26,2 коша, 12,4 скока, 1,6 "рампи" и 1,2 асистенције по мечу.

Најзад, бек са Универзитета у Јужној Калифорнији О Џеј Мајо изабран је као трећи пик од стране Минесоте тимбервулфс, а његова препорука гласила је 20,7 кошева, 4,5 скокова, 3,3 асистенције и 1,5 украдених лопти по утакмици.

Избор у првој рунди драфта изгледа овако

1. Чикаго - Дерик Роуз
2. Мајами - Мајкл Бизли
3. Минесота - О Џеј Мајо
4. Сијетл - Расел Вестбрук
5. Мемфис - Кевин Лоув
6. Њујорк - Данило Галинари, Италија
7. Л.А. Клиперс - Ерик Гордон
8. Милвоки - Џое Александер
9. Шарлот - Ди Џеј Аугустин
10. Њу Џерси - Брук Лопез
11. Индијана - Џерид Бајлес
12. Сакраменто - Џејсон Томпсон
13. Портланд - Брендон Раш
14. Голден стејт - Ентони Рендолф
15. Финикс - Робин Лопез
16. Филаделфија - Мериз Спејтс
17. Торонто - Рој Хиберт
18. Вашингтон - Џавал Мек Ги
19. Кливленд - Џеј Џеј Хиксон
20. Шарлот - Алексис Ајинка, Француска
21. Њу Џерси - Рајан Андерсон
22. Орландо - Куртни Ли
23. Јута - Коста Куфос
24. Сијетл - Серхе Ибака, Шпанија
25. Хјустон - Николас Батум, Француска
26. Сан Антонио - Џорџ Хил
27. Њу Орлеанс - Дерел Артур
28. Мемфис - Донте Грин
29. Детроит - Ди Џеј Вајт
30 Бостон - Џеј Ар Гиденс

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво