Србија савладала Италију на почетку "Акрополис купа"

Србија – Италија 73:65. Изабраници Александра Ђорђевића наставили су са победама у припремама за Европско првенство. У првој утакмици "Акрополис купа" савладана је Италија. Марјановић најефикаснији на мечу. У четвртак "орлови" играју против Грузије, у петак против домаћина Грчке.

Кошаркаши Србије успешно су започели учешће на "Акрополис купу" у Атини, пошто су у првом мечу савладали Италију са 73:65.

Изабраници Александра Ђорђевића забележили су и седму победу у припремном периоду, у исто толико мечева и показали да су и поред великих кадровских проблема спремни за Европско првенство.

Србија је сјајно искористила слабости италијанског тима, па је добар део поена постигнут под самим кошем. У таквој игри истакао се Бобан Марјановић, који је са 21 поеном био најефикаснији у победничком тиму.

Владимир Лучић додао је 12 поена, Богдан Богдановић 10, док је на другој страни најбољи био Марко Белинели са 20 поена.

Србија је на овом мечу играла са 11 играча, пошто у саставу нису били Бранко Лазић и Никола Калинић.

"Орлови" наредни меч у Атини играју против Грузије (четвртак, 17.45), док ће у петак укрстити копља са домаћином Грчком (20.00).

Овако је протекао меч: 

19.33 – Завршен је меч, Србија је савладала Италију резултатом 73:65.

Одржала је Србија разлику до краја меча, Италијани нису успели да уђу у неизвесну завршницу. Марјановић са 21 поеном најефикаснији код "орлова", Лучић је додао 12, Богдановић 10 поена.

Србија је у другом полувремену имала само четири изгубљене лопте, што је поред одличне одбране главни разлог победе над Италијанима. 

19.22 – Погађа Лучић, уз неспортску личну Белинелија, па Србија на средини последње четвртине одлази на плус девет – 69:60. 

19.10 – После три одигране четвртине, Србија води са 59:56.

Марјановић је постигао 19 поена, Србија тројке шутира 5/10. На другој страни одличан је Белинели, али делује да "орлови" држе меч под контролом. 

19.02 – Узвраћа Србија серијом од 8:0 и враћа предност на своју страну у финишу треће деонице – 50:49. 

18.55 – Серија од три тројке Италијана (Белинели, Хакет, Датоме), који имају најубедљивију предност на мечу – 49:42. 

18.48 – Настављен је меч у Атини. 

18.33 – Полувреме, Србија – Италија 40:38.

Србија води иако има десет изгубљених лопти у првом полувремену. Марјановић незаустављив, на другој страни Белинели је скупио 13 поена (тројке 3/5, колико је шутирала цела репрезентација Србије).

Мицић је постигао две тројке, Гудурић једну. Богдановић без много утицаја на игру Србије у првом полувремену. 

18.23 – Резултатска клацкалица у другој четвртини, Италија има пола коша предности – 33:32. 

18.10 – После прве четвртине, Италија води са 24:22.

Марјановић најефикаснији на мечу са 12 поена, али брине велики број изгубљених лопти "орлова" (чак седам). Богдановић ушао у игру у финишу четвртине и уписао два поена. 

17.58 – Средина игре у првој четвртини, Италија води са 13:12.

Марјановић најефикаснији на мечу са шест поена. Поред њега, Ђорђевић је почео са Мицићем, Милосављевићем, Лучићем и Мачваном у првој постави.

17.46 – Почео је меч између Србије и Италије у "ОАКА" арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво