Дуда, Раза и Тони у Кући славних!

Некадашњи селектор Југославије и Србије, легендарни Душан Дуда Ивковић, налази се на листи од 19 имена за пријем у Кућу славних Фибе. Поред Ивковића, у истој класи биће примљени и Разија Мујановић и Тони Кукоч.

Од 150 кандидата, Фиба је изабрала 19 – шест играча (Тони Кукоч, Шакил О'Нил, Мики Беркович, Валдис Валтерс, Перо Камерон и поменута Разија Мујановић), једног тренера (Ивковић) и цео амерички "Дрим тим" из 1992. године, који је освојио злато на ОИ у Барселони.

Прослављени тренер Ивковић (74) у својој богатој каријери предводио је Југославију (касније Србију) до две сребрне олимпијске медаље, једног светског злата, те три европске титуле и једног другог места.

На клупском нивоу, два пута је са грчким Олимпијакосом био првак Европе, а освојио је још седам националних титула, седам националних купова и по један Улеб куп и Куп Радивоја Кораћа.

Церемонија поводом пријема у Кућу славних одржаће се 30. септембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво