Брилијантни Краљевчанин – Стеван Карапанџић

Као члан кадетске кошаркашке репрезентације Србије, која је протеклог викенда освојила бронзу на ЕП у Подгорици, Стеван Карапанџић из Краљева тек је почео да остварује свој дечачки сан, његовим успесима тек ћемо се радовати Кадетска репрезентација Србије (играчи рођени 2001. године и млађи, освојила је треће место на Европском првенству које је у викенду иза нас завршено у главном граду Црне Горе.

Изабраници селектора Слободана Клипе у мечу за место на победничком постољу савладали су селекцију Хрватске. На путу до бронзе, наш Краљевчанин, шеснаестогодишњи Стеван Карапанџић, имао је више него запажену улогу.. У утакмици за треће место, против Хрвата, постигао је 13 кошева, а на путу до полуфинала, у утакмици у којој су "орлићи" скинули круну Шпанцима, једноставно је бриљирао постигавши 24 поена.

Портал Мондо известио је да је у последњем делу утамице, када је од готовог замало направљена вересија "на сцену ступио феноменални Краљевчанин Стеван Карапанџић, који је везао шест поена, па је Србија дошла до даха и до осетније предности, коју је задржала до краја меча. Карапанџић је са 24 поена, пет скокова и пет асистенција био убедљиво најзапаженији играч утакмице".

"Осећај је стварно предиван, поготово што је ово Европско првенство на коме учествују најбоље репрезентације, односно играчи, тако да сам стварно поносан на своје саиграче што смо успели да се изборимо за бронзану медаљу, а самим тим и за пласман на Светско првенство које се одржава следеће године у Аргентини", задовољно прича Стеван.

Стеван Карапанџић био је играч краљевачког кошаркашког клува "Плеј". Прошле јесени, постао је играч београдског "Партизана". Стеван, који је у свој родни град дошао на кратак одмор, за портал Круг говори о својим утисцима са свог првог великог такмичења. Верујем да је ово тек наш први интервју са њим, а да ће их бити, наслутила сам још шре неколико година, када сам имала прилику да прочитам школски састав који је на тему свог, тада само замишљеног кошаркашког успеха, написао Стеван као малени основац.

"Мој дечачки сан јесте почео да се остварује. Мислим да је најважније зацртати мале циљеве који ће касније довести до великих успеха. Један је остварен и због тога сам јако поносан."каже Карапндјић који ће направити седам дана паузе а онда креће са припремама за следећу сезону у Партизану."Усресредићу се на предстојеће изазове, али наравно - мој сан је да заиграм за сениорски тим репрезентације и у НБА лиги", закључио је Карапанџић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се