Нова победа кошаркаша Србије, освојен Суперкуп у Хамбургу

Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Хамбургу селекцију Немачке са 87:56 и тако освојила Суперкуп турнир, на којем су учествовале још Пољска и Русија. Бирчевић најефикаснији актер сусрета са 21 поеном.

Од првог до последњег минута предност је била на страни "орлова", у чијим редовима на овом мечу није било Бранка Лазића, поред повређених Симоновића, Недовића и Теодосића.

Главну реч у нападу изабраника Александра Ђорђевића водили су Владимир Штимац и Стефан Бирчевић, да би их у у другом делу "одменили" Мачван, Кузмић и Гудурић.

На крају, у петој победи у исто толико припремних утакмица Бирчевић забележио 21 поен, Штимац додао 20 кошева уз шест скокова. Мачван је имао 12, Кузмић 10 а Гудурић 8 поена.

Код Немаца најефикаснији је био Шрудер са 16 поена.

Право из Немачке, наши најбољи сениори продужиће пут Атине, где ће од 23. до 25. августа уз Грузију, Италију и домаћина Грчку учествовати на традиционалном "Акрополис купу".

Европско првенство почиње 31. августа, а наша селекција своје мечеве у оквиру групе Д играће у Истанбулу.

Ток меча: 

16.41 - Крај меча, победа Србије над Немачком од 87:56, за трофеј Суперкупа у Хамбургу.  

16.22 - Крај трећег периода, Србија на "плус 23" - 63:40. Штимцу и Бирчевићу су се у нападу добро прикључили Мачван (9) и Кузмић (10), па је уз и даље чврсту и агилну игру у одбрани, предност наставила да расте...

15.48 - Полувреме, Србија и даље има десет поена вишка - 44:34. Све функционише за сада по плану селектора Ђорђевића, неки играчи одмарају а они који су на паркету спроводе договорено. Најефикаснији је Штимац са 15 поена уз пет скокова, док је Бирчевић убацио поен мање.

15.27 - После првих десет минута "орлови" воде са 27:17. Српски тим је од старта био у предности, доминирајући у одбрани, скоку и диктирајући темпо. Штимац најзапаженији за сада са 10 поена.

15.00 - Почео је меч. Прва петорка Србије: Мицић, Милосављевић, Лучић, Бирчевић и Штима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво