Кадети у четвртфиналу Европског првенства

Кадетска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Подгорици пошто је после велике борбе савладала Немачку 59:55 (17:15, 16:14, 14:12, 12:14). Противник Србије у четвртфиналу, које на програму у среду, биће победник дуела Шпаније и Естоније.

Изабраници селектора Слободана Клипе после велике борбе успели су да у мечу осмине финала сломе отпор дисциплиноване и физички моћне селекције Немачке. Наш млади тим је готово све време био у вођству, али је победу осигурао тек у самој завршници сусрета.

Одлично су почели српски кадети једну од најважнијих утакмица на шампионату. Повели су најпре 6:0, а после тројке сјајног Ђорђа Пажина и 12:4. Направио је наш млади тим неколико грешака у финишу прве четвртине што је ривал искористио и смањио резултат - 17:15.

Упорни немачки тим је стигао до изједначења у 24. минуту - 24:24. Тада на сцену ступа Александар Ланговић, Наш најбољи скакач истсицао се и у нападачким акцијама, што је Србији помогло да прво полувреме реши у своју корист - 33:29.

После неколико изгубљених лопти и серије Немаца 6:0 који су прешли у вођство - 35:33 селектор Клипа је у 22. минуту био приморан да затражи тајм-аут. Тек у 26. минуту српски кадети су преко Немање Поповића дошли до првих поена у трећој деоници. Тројка Ђорђа Пажина и успешне акција Лазара Живановића и Марка Павићевића у наставку дуела разбудили су наш млади тим који је повео са 47:41 на истеку 30. минута.

Тријумф Србије најавио је борбени Ланговић који је повисио на 56:47 у 37. минуту. Немци се ни тада нису предали, већ су тројкама Ланмилера и Вагнера на 90 секунди пре краја смањили на 56:53. Уследила је неизвесна завршница у којој су српски репрезентативци уз доста среће успели са сачувају тријумф - 59:55 и потврде пласман у четвртфинале.

СРБИЈА У16: Мишковић, Андрић, Павићевић 4, Карапанџић 6, Пажин 15, Агоч, Живановић 6, Васић 2, Ланговић 18, Марковић, Танасковић 1, Поповић 7.

НЕМАЧКА У16: Херцог 4, Ван Слотен 13, Јаверник 2, Бринке, Џорџ 2, Хукпорти 4, Ауман 5, Касин 11, Здравевски, Вагнер 8, Шурман 3, Ланмилер 3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво