Даниловић: Сјајан успех јуниорки у Мађарској

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић рекао је да су јуниорке Србије направиле велики успех освајањем сребрне медаље на Европском првенству у мађарском Шопрону и да се нада да ће исто тако наставити у будућности.

Српске кошаркашице, рођене после 1. јануара 1999. године, постале су вицепрвакиње Европе после тесног пораза у финалу од Белгије (55:53).

"Ту сам и ја да се 'огребем' за славу кошаркашица, много сам срећан и драго ми је. Направљен је огроман успех, велико хвала Ани Јоковић, стручном штабу и играчицама. Остаће им најлепше сећање, надам се да ове медаље неће бити последње у вашим каријерама", рекао је Даниловић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић подсетила је да је освојена трећа медаља за женску кошарку за само три године.

"Не знам да ли су људи свесни какав је успех остварен, у каквом стању су клубови, хвала Црвеној звезди и "Радивоју Кораћу", чије су играчице окосница тима. Изгубили смо за један кош у финалу, али је ова генерација показала како се игра за државни дрес", поручила је Јоковићева, додавши да је Даниловић наставио успешним путем као и његов претходник Драган Ђилас.

Селектор репрезентације Милош Павловић истакао је да је поносан на своје изабранице.

"Девојке су бацале магију, оне су заслужне за све, изнеле су огроман терет. Оно што је кључно јесте да смо направили одличну атмосферу, успели смо девојке да убедимо да имају огроман квалитет и да могу до медаље", навео је Павловић.

Младе кошаркашице Теодора Турудић и Ивана Катинић сложиле су се да још нису свесне великог успеха.

"Нисмо свесне успеха, потребно нам је време да се слегну утисци. Поносне смо", поручиле су углас вицешампионке Европе.

Успех јуниорки долази после златне медаље вршњака из мушке репрезентације на континенталном шампионату у Братислави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво