Сребро за јуниорке Србије после драматичног меча против Белгије

Јуниорке Србије освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству у Шопрону, пошто су после драматичне утакмице против Белгије изгувиле резултатом 55:53.

Младе кошаркашице Србије освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству за кошаркашице рођене 1999. године и млађе у мађарском Шопрону, пошто су после драматичне утакмице изгубиле од Белгијанки 55:53.

Кошаркашице селектора Милоша Павловића су сјајном серијом од 20:8 у тречпј четвртини успеле да се врате у утакмицу после огромне предности Белгијанки од чак 17 поена, али су противнице имале више среће у завршници.

Србија је имала шансу да у последњем нападу изједначи или победи, али нису успеле да реализују последњу акцију на нешто више од две секунде до краја.

Најефикаснија кошаркашицаа у редовима Србије била је Ивана Раца са 18 поена, док је код Белгијанки Вервелт постигла два поена мање.

За репрезентацију Србије, Наумчев убацила је 11 поена, док је поен мање постигла Ивана Катанић. Мина Ђорђевић је сјајно скакала и меч заврпила са седам ухваћених лопти, док је Димитријевић имала пет асистенција.

Овако је текао меч: 

21.50 - Сребро за репрезентативке Србије на Европском првенству. Белгијанке до злата после победе 55:53. Србија имала напад за победу или продужетке. 

21.45 - Три поена предности за кошааркашице Србије на два и по минута пре краја, 53:50.

21.30 – Наше кошаркашице су у трећој четвртини заиграле жустрије, дозволивши Белгијанкама да постигну само осам поена. Ипак, Белгијанке и даље воде резултатом 41:36.

21.10 – После паузе настављен меч финала. 

20.55 – Белгијанске су заиграле много боље у другој четвртини и воде реузлтатом 33:16 на полуврмену.

20.30 – Обе екипе отвориле су утакмицу добрим одбранама. Резултат на крају прве четвртине је 13:11 за Србију.

20.15 – Почео финални меч у Шопрону. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се