Ђорђевић: Скидам капу за приступ

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала Грчку са 93:61 у пријатељском мечу на "Трофеју Београда" у хали "Александар Николић", а селектор Александар Ђорђевић није крио задовољство приступом играча утакмици.

"Утакмица против физички спремне Црне Горе је јако важна. Мислим да се код Грка можда мало физички осетила утакмица од петка. Морамо да будемо поштени према свему и не треба да гледамо статистику и резултат. Ово су тренинг утакмице, радимо, спремамо се... Ми поред свега треба да гледамо у свој тањир, да гледамо своје ствари, да се окренемо нашој игри", реко је селектор Алаксандар Ђорђевић после меча са Грчком.

Српски кошаркаши, који су били без капитена Милоша Теодосића, Мирослава Радуљице, Марка Симоновића и Немање Недовића због повреда, одиграли су одличан меч против Грка ослабљених неиграњем прве звезде Јаниса Адетокумба, већ после 15 минута стекли су више од 20 поена предности и константно повећавали разлику.

"Знамо шта нас чека, не бојимо се и не страхујемо. Хоћемо да изнесемо нашу кошарку на терен. Грчка је сјајна екипа. Ни једна екипа неће сада отворити све карте, није ни код нас било неколико играча. Сигурно је да Грцима Адетокомбо додаје квалитет, он је Ол стар играч, који је напредовао брзином светлости. Сигурно ће им дати много, атлетиком и физикалијама. Моји играчи овако играју, то им је карактеристика и мене то може само да радује. Скидам капу за приступ. Видим добру енергију, приступ, наставили смо тим путем и не смемо да спустимо норму. Не треба гледати 40 минута ове утакмице. Могу да будем задовољан делом првог полувремена када је игра била на нивоу. После у другом су имали неке петорке за које мислим да нису играли ни на тренингу. Треба само ићи даље, заборавити ово и размишљати о мечу са Црном Гором. Волео бих да то буде тежа утакмица. То нам треба, да играмо на једну лопту", закључио је селектор.

Селектор "Хелена" Костас Мисос прокоментарисао је убедљив пораз својих пулена.

"Пре свега, у шест дана смо играли четири утакмице и путовали смо, али то није изговор за оно што смо видели. Пре свега, жао ми је што Србија није имала правог ривала. Ми смо имали одличан тест, јер кад изгубите много више научите него када победите. Гледаћемо овај снимак дуго и анализирати. Србија је играла одлично, али ми смо им дали шансу да одиграју боље. Ово је припремни период и најважније је оно што ће доћи када крену такмичарске утакмице. Јанис Адетокумбо није играо јер има проблема са десним коленом, па смо хтели да га одморимо", реко је селектор Грчке.

Дан раније Грчка је тријумфовала над Црном Гором (83:81), док данас Србија и Црна Гора од 21 сат завршавају турнир.

број коментара 0 пошаљи коментар