Јуниори шампиони Европе!

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије је најбоља у Европи, пошто је у финалу Европског првенства савладала Шпанију резултатом 74:62 (11:18, 17:11, 21:11, 25:22).

Изабраници селектора Владе Јовановића одиграли су фантастичан меч у Братислави, иако на старту није изгледало најбоље. Наиме, Шпанија је имала двоцифрену предност на старту друге деонице.

Ипак, великом борбом и пожртвовањем успели су да до краја првог полувремена достигну предност ривала, а затим у наставку сусрета у великом стилу дођу до убедљивог тријумфа.

Најефикаснији у српском тиму био је Никола Мишковић са 23 поена, Марко Пецарски постигао је 14, уз 10 скокова, а Алекса Ускоковић је имао 12 поена и девет скокова.

Изабраници селектора Владе Јовановића освојили су укупно четврто злато у историји за Србију.

Србија: Мишковић 23, Копривица, Момиров 14, Ускоковић 12, Вуликић 1 , Петрушев, Марјановић 2, Тадић 5, Петровић, Пецарски 14, Шаренац, Матић 3.

Шпанија: Куевас 6, М. Гонзалес 4, Ибањез, Караско 3, Пуерто 2, Бускетс 2, Пара 10, Ехигитор 8, Мартинез 23, Молинс 2, Парадо 2, Е. Гонзалес.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво