Кошаркаш херој спречио линч

Кошаркаш Бенфике Николас дос Сантос игром случаја постао је учесник, а затим и херој трагичног инцидента када је на плажу у близини Лисабона пао лаки авион и усмртио осмогодишњу девојчицу и једног 50-годишњака. После првог шока, преплашена гомила посетилаца плаже насрнула је на пилота и његовог сапутника, а само присебношћу Дос Сантоса избегнут је њихов линч и још већа трагедија.

Кошаркаш Бенфике Николас дос Сантос се са породицом сунчао на плажи Сао Жоао на португалској обали када се изнад њих појавио лаки авион "цесна 152", који је чудно летео, док на крају није пао на плажу и усмртио једну девојчицу и мушкарца.

"Био сам на плажи са супругом и видели смо да авион лети чудно, врло ниско, као да је падао... а онда смо видели како авион пада на плажу и удара старијег мушкарца и девојчицу", рекао је касније Дос Сантос.

"Људи су у почетку почели да паниче, да беже, родитељи су склањали децу... било је ужасно. Све више људи се окупљало, а онда се страх претворио у љутњу и бес према пилоту и његовом сапутнику. Маса је хтела да их линчује. Схватио сам да морам да станем између њих и да смирим масу како бих спречио још већу трагедију", додао је он.

Захваљујући упорности Николаса дос Сантоса, полиција је убрзо преузела пилота и његовог сапутника, а избегнута је још већа трагедија, пишу португалски и британски медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара