Фоцис завршио професионалну каријеру

Грчки кошаркаш и троструки освајач Евролиге Антонис Фоцис саопштио је да завршава професионалну каријеру, али да неће у потпуности напустити кошарку.

"Почео сам са 16 година у Панатинаикосу и на паркету сам провео 20 година. Волео сам зелени дрес, никада га нисам скривао, никада га нисам продао. Имао сам среће да играм у НБА лиги и другим великим клубовима у Европи. На личном нивоу постао сам отац и тај осећај не може ни са чим да се пореди", рекао је Фоцис, објављено је на сајту Евролиге.

"Након много ражмишљања одлучио сам да је време да завршим каријеру. Дао сам оно што сам могао да дам, а пошто ми није намењено да се пензионишем као играч Панатинаикоса не бих желео да наставим да играм професионално у неком другом грчком или европском клубу", рекао је 36-годишњи Фоцис.

Он је у Панатинаикосу провео 12 сезона, освојио три Евролиге 2000, 2009, и 2011. године као и 10 титула шампиона Грчке и шест Купова.

Фоцис је у Реал Мадриду провео две сезоне и освојио титулу првака Шпаније 2005. године.

Он је рекао да ће наставити да игра аматерски у свом првом клубу Илисијакосу.

"Наставићу да играм на аматерском нивоу и одлучио сам да играм ове године у Илисијакосу, који је мој први клуб, а повезан је са мојом прошлошћу и мојим оцем", казао је Фоцис.

Са репрезентацијом Грчке Фоцис је освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2006. године, на Европском првенству 2005. године освојио је златну медаљу и 2009. године бронзану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи