Марјановић и Штимац: Атмосфера је сјајна

Центри кошаркашке репрезентације Србије, Бобан Марјановић и Владимир Штимац, срећни су што је "велика породица" поново на окупу и кажу да су спремни за изазове који су пред њима.

"Стварно је лепо бити окружен свим овим позитивним, насмејаним људима. Сви те дочекују са осмехом, стварно је то непроцењиво, не само у репрезентацији, него и међу пријатељима и породицом. Стварно је лепо овде", рекао је Марјановић новинарима у Београду.

Упитан да ли је размишљао о предстојећем Европском првенству, он је рекао да је имао времена да размишља о свему.

"Размишљао сам о свему. Прво о кошарци, па о припремама, па онда о првенству... размишљам о свему. Сад нас чека најтежи део, оно што нико не воли - припреме, али шта ћемо, морамо да прођемо све да би на првенству било лакше и нама и да бисмо се ту осећали изванредно, а не да будемо уморни. Ово је сада најзначајнијих део припрема", рекао је Марјановић.

Упитан каква му је била сезона у Детроиту, Марјановић је у шали рекао "изванредна".

"Сваке сезоне учиш нешто ново, нарочито што је то НБА и што стално стичеш нова искуства. То је била моја друга година у тој лиги. Знао сам шта ме очекује, знао сам да сам трећи центар, знао сам колика ће ми бити минутажа, тако да је и ово за мене било искуство. Седети на клупи, бити стабилан, ментално припремљен за сваку утакмицу ако се неко повреди да ти ускочиш, тако да је то за мене био велики корак. Да ја могу то да урадим са клупе спреман, да могу да ускочим у било ком тренутку хладне главе то је важно", рекао је он.

На питање новинара да ли верује да ће остати до краја првенства, он је рекао да ће "увек" бити ту.

"Хоћу, то не брините. Сваки пут", казао је кроз осмех Марјановић.

Његов саиграч из репрезентације Владимир Штимац стигао је да се одмори после напорне сезоне у Бешикташу, и каже и да је максимално спрема за припреме.

"Не знам шта је умор, то не постоји. Спреман сам за рад. Очекивања су увек највиша с рперезентацијом, то не скривамо. Три године смо у врху и гледамо ту да останемо", рекао је Штимац.

Србија ће у групи на Европском првенству играти с Турском, Русијом, Летонијом, Грчком и Белгијом.

"Турска је најнезгоднији противник у групи. Имају одличног тренера, док су Шпанци највећи фаворити уз нас за медаљу", рекао је Штимац.

Он је додао да нема додатног притиска, јер су играчи већ навикли на то.

"Три године смо заједно и то је наша највећа предност. Ми смо једна велика породица. Овде су сјајни људи. Више смо се окупили да се дружимо, него као нешто да играмо, иако ћемо то итекако радити", објаснио је Штимац.

Претходних дана појавила се информација да је он потписао за Ефес, али Штимац је демантовао то.

"Нисам још ништа потписао, и даље преговарамо. Има интересовања разних клубова, али још ништа ни са ким није договорено. Ја сам и даље слободан играч", рекао је Штимац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво