Сале окупио "орлове", почиње операција "Евробаскет 2017"

Окупљањем у београдском хотелу "Краун плаза", кошаркашка репрезентација Србије званично је започела операцију "Евробаскет 2017", где је циљ највећи могући. Селектору Ђорђевићу се јавило свих 17 играча са скраћеног списка.

Светски и олимпијски вицешампиони окупили су се у Београду са новим циљем – наставити континуитет успеха на великим такмичењима и на Европском шампионату, који ће наша селекција комплетно одиграти у Истанбулу.

Селектору Ђорђевићу су се на први рапорт јавили следећи играчи: Марко Гудурић, Бранко Лазић, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Стефан Јовић, Стефан Бирчевић, Милош Теодосић, Владимир Лучић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Владимир Штимац, Милан Мачван, Мирослав Радуљица, Драган Милосављевић, Немања Недовић, Василије Мицић и Бобан Марјановић.

Селектор Ђорђевић је рекао да његова екипа одлази на Европско првенство с амбицијом да освоји једну од медаља, али да не жели да ствара притисак пре почетка припрема.

"Знамо шта нам је чинити, знамо задатак. Не желим да стварам пресију, јер мислим да сам то већ урадио на претходном састанку. Наш карактер нам не дозвољава да уђемо с мањим амбицијама него што је освајање медаље. Мислим да ова генерација заслужује да цео овај период у ком смо били заједно крунише освајањем медаље", рекао је Ђорђевић новинарима на окупљању у Београду.

Репрезентација Србије окупила се у Београду на почетку припрема за Европско првенство, а на окупљању се појавило 16 играча, док ће се касније током дана прикључити и Милан Мачван, који је био на преговорима са новим клубом.

"Мислим да су сви играчи имали доста времена да се одморе. Мислим да су пуни елана и жеље да крену у ове припреме на прави начин. Неки повреде вуку из првенства, али мислим да ће за три-четири дана сви бити на истом и да ћемо тада кренути с нашим припремама, знамо шта нас чека", рекао је он.

Србија ће на Европском првенству играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.

"Надам се да ће нам Истанбул донети срећу, као што је неким нашим репрезентативцима ове године већ донео срећу", додао је Ђорђевић.

Упитан да прокоментарише конкуренцију на Европском првенству, Ђорђевић је оценио да ће то такмичење бити једно од најјачих.

"Шпанија ће доћи у најјачем саставу. Браћа Гасол су предводници те репрезентације. Шпанија увек иде на медаљу. Имају континуитет у раду и резултатима. Француска долази ослабљена, али имају јако добре атлете и систем. Литванија ће бити изузетна, а размишљамо још о Грчкој, Хрватска се прошле године показала као једна од изузетних репрезентација", рекао је Ђорђевић.

Репрезентативци 23. јула путују на Копаоник, где ће током две недеље обавити први део припрема, а потом их од 11. до 13. августа очекује турнир "Трофеј Београда".

После тога изабраници селектора Ђорђевића путују на турнир у Хамбургу, па у Атину на турнир "Акрополис".

Европско првенство ће се одржати од 31. августа до 17. септембра.

Поред приче о Евробаскету, на окупљању је било речи и о масовним отказима у универзитетској репрезентацији, што су осудили и селектор Ђорђевић и председник КСС-а Даниловић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво