Јокићу измакла награда, Вестбрук МВП сезоне

Наш кошаркашки интернационалац Никола Јокић није добио награду за играча који је највише напредовао у протеклој НБА сезони јер је ту титулу однео крило Милвокија Јанис Адентокумбо. За најкориснијег играча проглашен је бек Оклахома Сити Тандера Расел Вестбрук који иза себе има сезону какву нико није имао у последњих 45 година.

Статистика наступа Расела Вестбрука током протекле сезоне се готово граничи са немогућим.

На 82 утакмице забележио је чак 42 трипл-дабла, са просеком од 31,6 поена, 10,7 скокова и 10,4 асистенције, а два пута је имао серију од седам трипл-даблова, по чему је први у историји НБА. Уз то је четири пута био играч недеље и два пута, у новембру и фебруару, играч месеца Западне конференције. Статистика коју, вероватно, још дуго нико неће надмашити.

Наш интернационалац Никола Јокић се нашао у такође жестокој конкуренцији за избор играча који је највише напредовао у протеклој НБА сезони.

Упркос сјајним резултатима које је остварио током сезоне и освојио симпатије публике и саиграча, титулу је однео грчки кошаркаш Јанис Адетокубо.

Крило Милвоки Бакса Јанис Адетокубо је добио 428 поена у гласању, док је Јокић као другопласирани имао 161.

И Грк нигеријског порекла има импозантну статистику. Протекле сезоне је просечно бележио 22,9 поена уз 8,8 скокова и 5,4 асистенција; три пута је забележио трипл-дабл у сезони и има их укупно осам у каријери; и постао је пети играч у историји НБА који је предводио свој тим у поенима, скоковима, асистенцијама, украденим лоптама и блокадама у једној сезони.

Управо овако сјајна статистика ривала нашег интернационалца потврђује колико је Никола Јокић морао сјајно играти да би се уопште нашао у оваквој конкуренцији на другом месту.

Никола Јокић је био и у ужој конкуренцији за најбољу асистенцију али је и ту титулу однео Стеф Кари из шампионског Голден Стејта.

Најбољи тренер је Мајк Д'Ентони из Хјустона, дефанзивац је Дрејмонд Грин из Голден Стејта, руки је Малком Бронгдон из Милвокја, а "шести играч" Ерик Гордон иу Чикага. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара