Лајонси победили Ергоном

У дербију осмог кола Свислајон лиге Србије кошаркаши Лајонса савладали су у Вршцу Ергоном из Ниша са 86:79 (21:10,29:23,22:21,14:25). Лајонси су рутински и очекивано оправдали улогу фаворита и новом победом, укупно 11-том од 11 утакмица, забележили најбољи старт сезоне у својој историји.

Најефикаснији у Лајонсима били су Радован Марковић, Бранко Јоровић и Саша Оцокољић, сви са по 14 поена, док је Владимир Поповић додао 13.
У Ергоному Стефан Мајсторовић постигао је 22 поена уз седам скокова, док је Александар Младеновић додао 14 поена.
Тренер Лајонса Дејан Мијатовић рекао је после утакмице да је његовој екипи у овој утакмици био потребан максималан приступ како их Нишлије не би изненадиле и умањиле велики тријумф из прошлог кола у Ваљеву.
"Добро смо контролисали 30 минута утакмице, а интензитет је благо пао када су шансу добили играчи са клупе. То је било неопходно ради уигравања свих играча у ротацији пред гостовање у Кавадарцима у Балканској лиги", рекао је Мијатовић.
Тренер Ергонома Љубиша Аничић оценио је да је његова екипа премекано ушла у меч и са великим респектом према домаћину.
"Нисмо успели да наметнемо свој ритам, што није ни лако против екипе која је квалитетнија. Касније смо играли борбеније, отвореније, али темпо је био висок, а ми немамо довољно играча у ротацији. Честитам Лајонсима и пожелео бих им да им се остваре све амбиције", рекао је Аничић.
Хала: Хемијско медицинска школа у Вршцу; Гледалаца: 500; Судије: Личина, Седлар, Манојловић.
Лајонси: Поповић 13, Влашковић 8, Сладоје, Марковић 14, Оцокољић 14, Јоровић 14, Касабашић 2, Мијатовић 8, Марјановић, Ковачевић 3, Кнежевић 7, Јевђић 3.
Ергоном: Ћирић, Величковић 5, Радовић, Младновић 14, Домовић Булут 7, Лаковић 6, Мајсторовић 22, Вученов 2, Марић 10, Манојловић, Гаврановић, Богавац 13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво