Караџић задовољан игром и залагањем, брине здравствени билтен

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Стеван Караџић рекао је да је задовољан игром и залагањем своје екипе у победи против Словеније, којом је обезбедила пласман у осмину финала Европског првенства у Чешкој.

Кошаркашице Србије пласирале су се у осмину финала Европског првенства у Чешкој, пошто су победиле Словенију са 88:69.

"Честитао сам мојим играчицама, заиста су дале све од себе. Дуго година сам у спорту али ово са повредама... Њих четири су играле под блокадама, то довољно говори о њиховој жељи и срцу да се оствари победа и да се пласирамо даље. У првој четвртини игра је била мало стегнута и конфузна, они су све погодили, постигли су чак 30 поена, али у наредне три четвртине свега 39", рекао је Караџић после утакмице.

Србију је предводила Соња Петровић са 23 поена и шест асистенција, а Маја Шкорић, Јелена Миловановић и Невена Јовановић постигле су по 11 поена.

"Прекретницу је направила Маја Шкорић, у нападу и одбрани, а импресиониран сам као је играла Соња Петровић, с обзиром на то колико је рада и тренинга иза ње. То не умањује учинак осталих, све су пружиле максимум. Немамо много времена за славље, спремамо се за дуел осмине финала", рекао је селектор.

Бранилац титуле Србија ће као другопласирана ићи у осмину финала, ако вечерас у другој утакмици у Групи Ц Француска победи Грчку. Ако буде друга, Србија ће играти највероватније против Летоније.

"Очекујемо Летонију, али спремили смо се и за њих и за Русију. Има разлике у тимовима, али морамо да буде спремни на ове опције. Играли смо против Летоније током припрема и победили смо без Ане (Дабовић) и Соње (Петровић). Међутим, Летонке су подигле игру на висок ниво, то се видело против Црне Горе. Имају искусан тим, дуго играју заједно и нису нимало угодан противник. Припремићемо се, али прво морамо да видимо наш здравствени билтен", рекао је Караџић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво