Звезда: Мекел се дупло наплатио, Фиба зажмурила

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да ради на решавању забране трансфера играча поводом дуговања свом бившем играчу Галу Мекелу, али је навео да Израелац није поштовао договор и да се "наплатио дупло" преласком у Макаби, а црвено-бели су оптужили Међународну кошаркашку федерацију (Фиба) да је "зажмурила" када је доносила пресуду.

Фиба је у суботу забранила Звезди довођење нових играча због дуговања према свом бившем играчу Галу Мекелу.

Мекел је на почетку сезоне 2015-2016. дошао у Звезду, али је добио отказ у току сезоне јер није испунио очекивања. Београдски клуб мора да исплати сва примања која следују Мекелу, који је током те сезоне прешао у Макаби.

Звезда је у саопштењу навела да је забрињавају "сумњиве околности преласка Мекела у Макаби по тадашњим условима, како би се изиграо београдски клуб", али и правила на које је, како се наводи, Фиба "зажмурила пресуђујући у овом случају". 

"Израелски репрезентативац је прво постигао споразум са Црвеном звездом по коме би му биле исплаћене само плате које је зарадио играјући за Црвену звезду, а у случају проналаска новог клуба, те обавезе би преузео други клуб, као што су у истој сезони урадили Софоклис Скорцанитис, споразумни раскид уговора и исплаћене три плате до одласка, али и Рајан Томпсон. Међутим, Гал Мекел је након тога потписао врло уносан уговор са Макабијем вредан 1,3 милиона долара и са врло 'занимљивом' динамиком исплате рата", наводи се у саопштењу.

Београдски клуб навео је да га много више забрињава што иза пресуде Фиба, која како се оцењује, нема правно утемељење, "стоје добро познати људи са ових простора" и навела свог некадашњег играча Зорана Радовића, као и Милана Опачића.

Звезда је навела да се случајем Гала Мекела бавио велики адвокатски тим, али да је нејасно због чега се Фиба као кровна организација оглушила о прво правило: "Фиба уважава чињеницу да је играч зарадио одређени новац у новом клубу, у периоду у коме је требало да буде ангажован у Звезди, па самим тим не трпи штету због раскида уговора са нашим клубом, јер је новац надокнадио на другој страни".

"КК Црвена звезда је у фази решавања овог проблема, део прве рате по договору је већ исплаћен", наводи се на клупском сајту. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво