Кошаркашице Србије крећу у одбрану злата: Прва препрека - Грчка

Српске кошаркашице утакмицом против Грчке крећу у одбрану европског злата на шампионату у Прагу. Меч је на програму у петак од 18.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму, и преко лајв стриминга на порталу РТС-а.

Селектор Стеван Караџић истиче сјајну атмосферу која влада у екипи која је пред две године била првак Европе у Будимпешти, а прошле бронзана на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Грчка је незгодан и искусан противник, имају пет-шест играчица преко 30 година, ове сезоне њих неколико је играло заједно у Олимпијакосу. Немају баш дугачку клупу, мораћемо да их добро притиснемо у одбрани и изморимо, пошто немају много адекватних измена. Надам се да ће утакмица бити у високом ритму јер нам то одговара", рекао је Караџић.

Када је у питању здравствени билтен, Ана Дабовић нормално тренира, а ускоро ће и Соња Петровић полако да се укључи после повреде.

"Соња је један део одрадила у среду и надам се да ће за дан-два ситуација са њом бити још боља. Трудићемо се да је што мање користимо, док се не буде осећала максимално добро".

Петровић да највероватније неће бити у конкуренцији за дуел са Гркињама.

"За сада, како стоје ствари, не верујем да ћу одиграти прву утакмицу, а за даље ћемо видети... Битно је да су остале девојке спремне, Ана се углавном вратила у тренинг. Верујем да ће оне бити толико добре да ја нећу ни осећати потребу да се претерано брзо враћам", навела је Петровић.

Капитен Јелена Миловановић наглашава да добро познаје првог противника на ЕП.

"Евина Малци им је најбоља играчица и то убедљиво, а имају још две које доминирају. Наравно, ту је и осталих 12, али ако водећи трио зауставимо, биће лакше играти. Ми смо спремне и то је најбитније, идемо да дамо максимум и надамо се победи", закључио је Миловановић.

Утакмица између Србије и Грчке игра се у петак од 18 сати. Директан пренос је на нашем Другом програму, и преко лајв стриминга на порталу РТС-а. Поред Србије и Грчке, у истој групи су још Француска и Словенија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво